Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Psykologi är läran om människans beteende, tankar, känslor och samspel med andra människor. Om du vill jobba som psykolog eller inom psykologin är det en utbildning på universitet eller högskola som gäller. Är du däremot intresserad av psykologi, vill förbereda dig för högre studier, läsa upp eller in ett ämne för att höja dina betyg så ska du istället läsa en komvuxkurs.

Om du redan har ett betyg som du vill höja kan du göra en så kallad prövning. Då läser du kursen på egen hand och gör sedan ett prov som styrker dina kunskaper.

Psykiatri på komvux

Psykiatri handlar om psykiska störningar, orsaker, hur de yttrar sig och hur de kan behandlas och förebyggas. Om du vill jobba inom psykiatri kan du läsa en yrkesförberedande komvuxutbildning. Du kan till exempel läsa Skötare inom psykiatrisk vård, Vård- och omsorgsutbildning – Socialpsykiatri och Undersköterska – Psykiatri.

Sök till komvux via din hemkommun 

En komvuxutbildning motsvarar den som du får på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa en komvuxkurs eller en komvuxutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in