Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Distans, Göteborg
500 poäng - 50 veckor
Deltid
Studiemedelsberättigad

Agroforestry

Vill du lära dig mer om hållbara odlingssystem? Då är det här utbildningen för dig!

Om utbildningen

Utbildningen Agroforestry handlar om hur vi på bästa sätt tar hand om allt från mindre odlingsområden till större arealer genom hållbara odlingssystem. För att bättre förstå systemet ges du en relevant grund inom marklära, beskärning, skog, entreprenörskap och specialiserad trädgårdsodling med praktiska och teoretiska moment där agroforestry i nordiska klimat är i fokus.

Produktion i en hållbar värld

Perenna odlingssystem kan hjälpa till att hålla produktionen uppe, samt är positiv för kretsloppet och vårt klimat. Exempelvis ett självgenererande system som genom kombination av bärbuskar träd och skog eller andra växtkombinationer som kan främja varandra och ökar mångfalden i vår natur. Hur och vad vi ska odla beror till stor del av hur efterfrågan av våra produkter är och vilken ekonomi den genererar. Att själv driva företag eller att arbeta inom Agroforestry är också en viktig del i utbildningen.

Upplägg

Utbildningen ges som distansutbildning i 50% studietakt och omfattar 500 poäng samt innehåller 6 platsbundna träffar, om vardera tre sammanhängande dagar fördelat under utbildningstiden.

Praktik

En del av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL). 

Digital utbildningsplattform

Du som studerande kommer under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform PingPong och behöver ha tillgång till en dator och internetuppkoppling

Ansök till utbildningen via vår hemsida som du hittar under fliken "Hitta till utbildaren" längre ned på denna sida. Klicka dig sedan vidare till "Utbildningsarrangörens hemsida". 

Kursinnehåll

  • Marken och växternas biologi (BIGMAN0)
  • Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0)
  • Mångbruk av skog (SKOMÅN0)
  • Beskärning och trädvård (SKÖBEK0)
  • Trädgårdsodling – specialisering (TRRTRA00S)

Så ansöker du

För att vara behörig ska du ha fyllt 20 år och ha minst grundskola med lägst betyg godkänd i svenska eller svenska som andraspråk. 

Ansökan

Antagning sker till Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning i Västra Götalandsregionen, du som studerande kommer att ha din undervisning på vår filial Angereds gård i Göteborg.

Ansök via vår hemsida som du hittar under fliken "Hitta till utbildaren" längre ned på denna sida. Klicka dig sedan vidare till "Utbildningsarrangörens hemsida". 

Vuxenutbildning, Västragötaland

Vuxenutbildning, Västragötaland

Välkommen till Vuxenutbildning, Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...


Läs mer om Vuxenutbildning, Västragötaland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Agroforestry

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning, Västragötaland

Stationsgatan 3
54130 Skara

Tel: 010-455 08 30
www.vgregion.se