Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Om du drömmer om att arbeta med djur så kan det vara en bra början att läsa en djurutbildning på komvux. Du kan bland annat läsa en hundutbildning, hästutbildning, en utbildning inom djurvård eller till djurskötare med inriktning mot landskapsdjur. Du som är intresserad av att läsa en hästutbildning kan välja mellan olika inriktningar så som ridning, travnäring och pedagogik.

Du söker komvux via din kommun

Om du vill läsa en djurutbildning på komvux ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och det är de som godkänner om du får läsa utbildningen eller inte. Om din kommun inte erbjuder den utbildning som du vill läsa så kan du höra med dem om de vill köpa in den till dig.

Djurskötare

Du som vill jobba som djurskötare bör ha ett stort intresse för djur och ett gott djuröga då du ansvarar för djurens dagliga skötsel. Det är också viktigt att du kan se om något inte står rätt till. En djurskötarutbildning ger dig möjlighet att jobba i framtidens jordbruk där hänsyn tas till konsumenternas efterfrågan och samhällets krav på ökad miljö- och djurhänsyn.

Hästskötare

En hästskötarutbildning passar perfekt för dig som älskar hästar och som drömmer om att jobba med hästar. Inom vissa hästutbildningar finns möjlighet att avlägga yrkesprov till hästskötare. Du får också kunskaper att leda och assistera grupper vid aktiviteter kring hästar.

Hundskötare

Med en hundskötarutbilning i bagaget finns stora möjligheter att starta eget företag med och runt hundar. Kanske vill du starta ett hunddagis eller hundpensionat?

Läs din vuxenutbildning på distans

Vissa djurutbildningar på komvux ges på distans. Det innebär att du läser på egen hand när det passar dig. På vissa utbildningar kan träffar förekomma. Distansutbildningar passar bra för dig som inte vill flytta till en ny ort för att studera eller för dig som vill kombinera dina studier med annan sysselsättning. Distansutbildningarna kräver god självdisciplin då du studerar mycket på egen hand.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in