Om utbildningen

Utbilda dig till Hästskötare!
Vill du utveckla din hästkunskap och jobba i hästnäringen? Är du också nyfiken på människors lärande och hur man kan arbeta för att pedagogiskt leda i olika situationer? Då är utbildningen Hästskötare något som kommer att passa dig.
Under utbildningen lär du dig grundläggande kunskaper om hästen, som vad den behöver för att må bra samt hur dess närmiljö ska skötas. Du får planera och genomföra arbetsuppgifter som att sköta och hantera hästar på ett ansvarsfullt, ergonomiskt och säkert sätt. Du lär dig om avel, näringsbehov, grundläggande djursjukvård samt olika förekommande arbetsuppgifter som exempelvis att slå på en tappsko. Inom skötseln arbetar vi med att manövrera och köra relevanta fordon på ett säkert, ansvarsfullt och miljöanpassat sätt. Du ges även grundläggande pedagogiska kunskaper i hur man planerar, kommunicerar och arbetar för att stimulera människors lärande med ett pedagogiskt ledarskap.
Kommande kursstarter
Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?
CSN-berättigad
Praktik/LIA
Skolan har nöjd-kund-garanti
Upplägg
Hästskötare ges som semidistansutbildning i 50% studietakt med sju till åtta platsbundna träffar om vardera två till tre sammanhängande heldagar fördelat under utbildningstiden. Utbildningen omfattar 600 poäng och 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik).
Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna.
Så ansöker du
Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.
Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp i Skara. Du som studerande kan komma att ha undervisning vid vår anläggning Axevalla hästcentrum i Axvall. Undervisning kan även komma ske på andra platser inom hästnäringen.
Kursinnehåll
Kurser- 600 poäng (60 veckor)
- Djurens biologi (BIGDJE0) 100p
- Hästkunskap 1 (HÄTHÄS01) 100p
- Hästkunskap 2 (HÄTHÄS02) 100p
- Hästkunskap 3 (HÄTHÄS03) 100p
- Aktivitetsledarskap (PEDAKI00S) 100p
- Fordon och redskap (FOHFOR0) 100p

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...