Komvux- & vuxenutbildning

Ekologisk grönsaksodling

Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Vill du veta mer?

Om utbildningen

grönsaksodling

För dig som vill arbeta som yrkesodlare

Vill du starta och driva företag med fokus på ekologisk fältmässig grönsaksodling? I vår utbildning Ekologisk grönsaksproducent får du förutsättningar som yrkesodlare att odla en mångfald av grödor som säkrar din inkomst.

Under utbildningen får du möjlighet att lära dig grunderna i trädgårdsodling med fokus på ekologisk frilandsodling av grönsaker. Som grönsaksproducent kan du odla från liten till stor skala och under utbildningen får du kunskaper om jordens förutsättningar, näringskunskap och jordbearbetning.

Utifrån olika odlingssystem får du kunskaper om ett varierat sortiment grönsaker. Du lär dig om biologiskt växtskydd för att förebygga samt göra insatser mot skadedjur och växtsjukdomar. I utbildningen ingår traktorkörning samt kunskap om aktuella redskap och maskiner. Du får också möjlighet att lära dig grunderna i att starta och driva ett företag inom den gröna näringen.

Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Skolan har nöjd-kund-garanti

Upplägg

Utbildningen ges som semidistansutbildning i 50% studietakt med cirka 10 platsbundna träffar om vardera 3 sammanhängande heldagar fördelat under utbildningstiden. Utbildningen omfattar 500 poäng och 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik).

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna.

Kursinnehåll

Kurser - 500 poäng (50 veckor)

  • Entreprenörskap och företagande (FÖRENT0) 100p
  • Lantbruksmaskiner 1 (LAULAT01) 100p
  • Trädgårdsodling – specialisering Ekologisk grönsaksodling (TRRTRA00S2) 100p
  • Trädgårdsodling – grönsaker, frukt och bär (TRRTRD0) 100p
  • Växtodling 1 (VAOVAT01) 100p

Så ansöker du

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp i Skara. Du som studerande kommer att ha undervisning framför allt på vår anläggning Sötåsen i Töreboda, undervisning kan även ske på andra platser.

 

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Uddetorp 1
532 96 Skara

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...

Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Highlights