Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Hovslagarutbildning grund

Lerums vuxenutbildning
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Lerum
2 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Kontinuerlig antagning i mån av plats - Lerum

Om utbildningen

Hovslagarutbildning grund

Hovslagarutbildningen ger dig praktisk färdighet och teoretiska kunskaper i hovslageri. Detta är en grundutbildning på två år, godkänd av jordbruksverket och svenska hovslagarföreningen.

En lärlingsutbildning innebär att minst 70 procent av utbildningen är förlagd på en arbetsplats. Detta är heltid på gymnasienivå i 80 veckor som omfattar 1 700 gymnasiepoäng och innehåller 74 veckors praktik, 

Utbildningen innehåller 16 tillfällen med skolförlagd utbildning och examination och berättigar dig att söka studiemedel från CSN. Olycksfallsförsäkring gäller under hela utbildningstiden, på praktiken och i skolan. Kurslitteratur, arbetskläder och verktyg bekostas av eleven.

Lerums vuxenutbildning samarbetar med många välkända hovslagare i hela Sverige.  Har du önskemål att gå hos en speciell hovslagare kan detta vara möjligt, efter godkännande av Lerums vuxenutbildning.

Antagningen sker löpande, och du kan ansöka när som helst. Inför antagningen kommer du att bli kallad till ett informationsmöte. 

För mer information om Hovslagarutbildning grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter avslutad utbildning

100% av våra utbildade hovslagare har heltidsuppdrag inom ett år! 

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen genom din egen hemkommun. 

Hör av dig till oss först, och prata med den utbildningsansvarige. Du får då veta allt du behöver för att kunna söka utbildningen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri, men du betalar för dina skolböcker.

Lerums vuxenutbildning


Lerums vuxenutbildning

Välkommen till Lerums vuxenutbildning! Har du funderat på att studera för att utvecklas, bli behörig för högre studier eller kanske byta yrkesbana? Valmöjligheten är stor då vi har stort utbud av gymnasiala/grundläggande kurser och flera yrkesutbildningar. Har du nyligen kommit...


Läs mer om Lerums vuxenutbildning och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hovslagarutbildning grund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lerums vuxenutbildning

Alingsåsvägen 7
443 80 Lerum