Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Livsmedel, restaurang och storhushåll, Växjö

Lernia Komvux
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Växjö
Kontakta oss för mer information
Startdatum: Löpande kursstarter - Växjö

Livsmedel, restaurang och storhushåll, Växjö

Vår utbildning inom restaurang och storhushåll ger dig stora möjligheter till och kompetens för ett jobb inom restaurang/storhushåll eller servering. Efter genomförd grundutbildning kan du välja fördjupning inom kock/kallkök eller servering.

Om utbildningen

Utbildningen passar för dig som gillar att jobba med råvaror och laga mat för att glädja andra. Arbetsplatser kan vara på restaurang, storhushåll, snabbmatsrestauranger, cafér, livsmedelsbutiker eller servering. Du är social, kreativ och har ett brinnande intresse för mat och service.

Yrkesutbildningen inleds med Restaurang grund. Efter genomförd grundutbildning kan du antingen gå ut i arbete eller gå vidare till en fördjupande utbildning inom någon av inriktningarna Kock/kallkök eller Servering. Teori varvas med praktiska moment under hela utbildningen. Du kommer också att vara ute på en arbetsplats (så kallat arbetsplatsförlagt lärande, som är ett bra tillfälle för dig att prova på yrket.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

I vissa kommuner är det möjligt att kombinera gymnasial vuxenutbildning och SFI. Mer information kan du få hos din hemkommun. 

För vem

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

För vem

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning ska du ha tillräckliga yrkeskunskaper att arbeta inom restaurang och storhushåll. När du har genomgått grundutbildningen kan du arbeta som restaurang- och köksbiträde inom restaurang, storkök, snabbrestauranger och kaféer. Du kan
också gå vidare till en fördjupad utbildning med inriktning
kock/kallkök eller servering.

  • Inriktningen kock/kallkök leder till att du kan arbeta som kock inom restaurang, storkök och butiker.
  • Inriktningen servering leder till att du kan arbeta med serveringsuppgifter inom à la carte, lunchservering och catering.
För mer information om Livsmedel, restaurang och storhushåll, Växjö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Lernia Facebook

Lernia Komvux

Lernia Komvux

På Lernia arbetar vi med att matcha människors unika kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Hos oss kan du utbilda dig till ett nytt yrke, komplettera och validera tidigare studier eller fördjupa dina kunskaper inom ett...


Läs mer om Lernia Komvux och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

För att beställa hem mer information, fyll i uppgifterna nedan. Specificera gärna vilken ort du vill studera på.

Hitta till utbildaren

Lernia Komvux

Instrumentvägen 31
126 53 Hägersten


Du kanske också är intresserad av: