Visar 1-20 av 34 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 34 träffar
1
2

Komvuxutbildning BarnskötareTesta på en komvuxutbildning till barnskötare

Är du duktig en person med mycket tålamod, stresstålighet men även gillar att vara aktiv och är duktig med barn? Då kanske en barnskötarutbildning på komvux är något för dig! Som barnskötare arbetar du främst med barnavård på exempelvis förskola. Din roll är att se till att barnen får en så trygg miljö som möjligt, du är också en stödpelare i vardagliga aktiviteter. Detta är viktigt eftersom att du ansvarar för barnet medan föräldrarna jobbar. Din arbetsplats kan variera, du kan antingen arbeta inom, privat, kommunal sektor eller genom ett föräldrakooperativ. Åldern på barnen du har hand om kan variera men från och med 1 år har barnen rätt till vara inom barnomsorgen.

Vad krävs för att bli en behörig barnskötare?

Vägen till att bli barnskötare kan variera. Du kan antingen studera barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande gymnasial utbildning. Eller så kan du studera liknande utbildning på komvux antingen som ett helt program eller som en yrkeskompletterande utbildning om du besitter rätt yrkeserfarenheter sedan tidigare. Så om du inte har studerat relevant utbildning på gymnasiet så räcker det alltså med en komvuxutbildning till barnskötare för att bli behörig.

Arbetsmarknaden och framtiden för barnskötare

Arbetsförmedlingen anser att arbetsmarknaden för den som har studerat till barnskötare är ganska harmoniskt. Det råder inte mycket konkurrens och de med rätt kompetens är eftertraktade av arbetsgivarna. Arbetsförmedlingen bedömer även att konkurrensen kommer att hålla sig på en låg nivå de kommande 5 åren.

Känner du att det här är något som skulle passa dig? Tveka inte längre och ansök till en komvuxutbildning till barnskötare!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in