Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Lärgåden vuxenutbildning

Välkommen till en yrkesutbildning med kvalitet som leder till jobb inom Vård & omsorg eller Barn & fritid. Du väljer att studera i klassrum på dagtid eller på distans som kan kombineras med arbete. Skolan ordnar APL/praktikplats och alla elever har tillgång till kostnadsfria inlästa kursböcker. Alla kurserna är avgiftsfria och ger rätt att söka studiemedel från CSN.

Distans eller i klassrum

Elever på Lärgården får tillgång till mycket lärarledd undervisning. Välj att studera i klassrum med kurskamrater på dagtid 3-4 dagar i veckan, eller när det passar just dig med hjälp av en av Stockholms ledande distansutbildningar. 

Oavsett studieform har du alltid nära kontakt med en erfaren lärare med specialistkompetens på sitt område, som kan ge dig det studiestöd du behöver för att klara din utbildning hos oss. Lärarna besöker regelbundet  arbetsplatser och handledare vilket ger ett nära samarbete med branschen.

Alla som söker till Lärgården har olika erfarenheter, behov och förutsättningar. Detta tar Lärgården tillvara på. Alla studenters tidigare erfarenheter ses som en tillgång och används i studierna.

Validering 

Du som har arbetat inom yrkesområdet tidigare har möjlighet att få dina kunskaper validerade och därmed förkorta studietiden.

Positiv och engagerande lärmiljö

Välkommen till en modern skola  med en positiv och engagerande lärmiljö som lovordas i utvärderingar och rekommenderas av tidigare elever. Utbildningarna kombinerar teori med praktisk övning. De strävar efter att du ska känna dig trygg i din framtida yrkesroll!

För Lärgården handlar utbildning om att ta vara på din nyfikenhet och hjälpa dig att hitta ett eget sätt att finna kunskap. Deras uppgift är att ge dig det stöd du behöver för att klara studierna. Kursläraren är din handledare i ditt kreativa sökande efter mer och djupare kunskaper. Erfarenheten visar att detta ger ett bra studieresultat.

Hur du söker 

Du söker till Lärgården genom vuxenutbildningen i din hemkommun. På Lärgårdens hemsida finns länkar till vuxenutbildningen i några Stockholmskommuner. Bor du i en annan kommun så kontakta vuxenutbildningen där.


För mer information om Lärgården, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Lärgården

Utbildning Ort
Barn- och fritidsutbildning Flera orter (2)
Etik och människans livsvillkor Flera orter (2)
Etnicitet och kulturmöten Flera orter (2)
Gymnasiearbete Barn och Fritid Flera orter (2)
Gymnasiearbete Vård och Omsorg Flera orter (2)
Hälsopedagogik Flera orter (2)
Kommunikation Flera orter (2)
Kost, måltid och munhälsa Distans
Lärande och utveckling Flera orter (2)
Medicin 1 Flera orter (2)
Människors miljöer Flera orter (2)
Naturguidning 1 Stockholm
Palliativ vård Flera orter (2)
Psykiatri 1 Flera orter (2)
Psykiatri 2 Flera orter (2)
Rättspsykiatri Flera orter (2)
Samhällsbaserad psykiatri Flera orter (2)
Socialpedagogik Distans
Specialpedagogik 1 Distans
Specialpedagogik 2 Distans
Svenska som andraspråk grundläggande med Vård Stockholm
Undersköterska - med inriktning funktionshinder Distans
Undersköterska - Psykiatri Flera orter (2)
Undersköterska - Sjukvård Flera orter (2)
Undersköterska - Äldrevård Flera orter (2)
Vård och omsorg vid demenssjukdom Flera orter (2)
Vård- och omsorgsarbete 1 Flera orter (2)
Vård- och omsorgsarbete 2 Distans
Vård- och omsorgsutbildninng Flera orter (2)
Äldres hälsa och livskvalité Flera orter (2)

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Lärgården

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lärgården

Lärgården

Tullgårdsgatan 12, 6 tr
116 68 Stockholm

Recensioner

Mansoureh Jafari   |   2015-10-28
Hej jag läste Svenska språk 2 år jag har betyg D jag vill börjar på skolan att skulle läser vård och omsorg .hur kan jag komma därifrån och börja .hjälp mig tack så mycket .
          (1)
Pinar Najat   |   2013-02-01
Man utvecklas mycket här, både som person och som student. Min studieteknik förbättrades fort. Lärarna och all personal är jättetrevliga och sättet hur de bemöter studenterna känns jättebra. Jag har även rekommenderat vänner och syskon till Lärgården. När jag kom ut på praktiken på en akutavdelning märkte jag att jag lärt mig mycket i skolan. B...
Visa mer
          (4)
Barnskötare   |   2012-12-20
Jag studerar just nu på Lärgården, läser barn och fritidsprogrammet och beräknar att vara klart HT 2013. Jag valde att studera hos Lärgården för deras möjlighet att hjälpa mig med mitt funktionsnedsättning läs-och skrivsvårighet, dyslexi. Jag började med dagstudier men en sjukdom satt stopp för att kunna studera på dagtid. Jag fick kontak...
Visa mer
          (5)