Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Ställningsbyggare

Kunskapens Hus
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Dingle, Munkedal
43 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Dingle
2021-08-30 
Munkedal
2021-08-30 
Ställningsbyggare

Ställningsbyggare

Utbilda dig till ställningsbyggare

Som ställningsbyggare monterar du byggställningar som byggarbetsplatsens olika yrkesgrupper behöver. Att du är säkerhetsmedveten och noggrann är mycket viktiga delar i jobbet. Det gäller att ställningarna håller för allt från att fungera som materialupplag till att arbeta, stå och gå på.


Det finns olika typer av byggnadsställningar och vilken typ som används beror på vilket slags jobb som ska göras. Ett enkelt målerijobb kräver en typ av ställning, medan det krävs en annan typ om det ska lyftas upp bygg-material som exempelvis tegel på ställningen.


Du arbetar utomhus och ofta på höga höjder. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande. Det förekommer tunga lyft men utvecklingen går mot att ställningsbyggare tar hjälp av kranar och andra hjälpmedel. När ett ställningsbyggnadsprojekt är avslutat flyttar du vidare till ett annat, vilket innebär att man byter arbetsplats relativt ofta. För att sedan komma tillbaka och riva ställningen när byggnationen är klar.


Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att bli ställningsbyggare. Efter utbildningen kan du ta lärlingsanställning och samla ihop de timmar som krävs för att få yrkesbevis.

Utbildningsort: Dingle

Utbildningstid: 2021-08-30--2022-06-24

Kurser:

  • Husbyggnadsprocessen
  • Husbyggnad 1
  • Husbyggnad 2
  • Husbyggnad 3 ombyggnad
  • Specialyrken 1
  • Specialyrken 2
  • Specialyrken 3
  • Orienteringskurs studieteknik
    Summa : 1250poäng

Utbildningen och dess upplägg är godkänt av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd)

Kostnader/utrustning:

Kostnader/utrustning: Läromedel ca 2000 kr. Du skall själv köpa skyddsskor och arbetskläder. Bra om du har tillgång till dator, för att kunna genomföra dina hemstudier.


APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i utbildningen och sker på olika byggföretag, främst våren/försommaren 2022 under
ca 10 veckor.


Eftersom APL företagen kan finnas på orter utanför Munkedal måste du som söker vara beredd att pendla dit, på de arbetstider som din APL plats har. Eventuella kostnader för resor till företagen betalar du själv.

Så ansöker du

Förkunskaper:

Grundskolans Svenska/Svenska som andraspråk.
Grundskolans matematik.

Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till din APL-plats.

Till ansökan skall bifogas:
Kopia på betyg
Personligt brev

Ansökan:
Du ansöker via din hemkommun.

Kunskapens Hus

Kunskapens Hus ligger i Dingle och erbjuder ett flertal olika utbildningar och utbildningsformer. Yrkesutbildningar för vuxna Yrkesutbildningar för gymnasiet Utbildning i Svenska för invandrare (SFI) Gymnasiesärskola Grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning Särskild utbildning för vuxna (Särvux) Gymnasieskolans introduktionsprogram En utökad skolbarnomsorg...


Läs mer om Kunskapens Hus och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kunskapens Hus

Kustvägen 12
455 51 Dingle