Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning – Katrineholm

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Flen, Katrineholm, Oxelösund, Vingåker
75 veckor
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Flen
Kontinuerliga starter

Katrineholm
2020-08-10
Ansökan öppen 15 april – 15 maj 2020

Oxelösund
Kontinuerliga starter

Vingåker
Kontinuerliga starter

Undersköterska yrkesutbildning – Katrineholm

Vill du arbeta med människor som är i behov av vård och omsorg?

Satsa på en gymnasial yrkesutbildning som ökar dina möjligheter att få arbete inom många olika yrken! Vård- och omsorgsutbildningen hos KUI ger dig kompetens att arbeta som exempelvis undersköterska, personlig assistent, eller skötare inom psykiatrisk vård. Lärarledd undervisning och öppen studieverkstad genomförs i Katrineholm.

Kurspoäng: 1500 poäng
Utbildningens längd: 75 veckor
Studieform: Distans med handledning
Studietakt: Heltid

Omfattning

Hela utbildningen består av 1500 poäng. Gymnasiearbete om 100 poäng ingår i din utbildning och har en tydlig koppling till yrkesområdet.

Upplägg

Utbildningen genomförs på heltid. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna. Programfördjupning väljer du när du har kommit en bit in i din utbildning. Du väljer fördjupning inom äldreomsorg, psykiatri, hälsa- och sjukvård eller funktionsnedsättning. 

Äldreomsorg: Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom hemtjänst och på särskilda boenden för äldre. Arbetsgivare är till exempel hemtjänstföretag eller särskilda boende för äldre.

Psykiatri: Du får  kompetens att arbeta som undersköterska eller skötare inom psykiatrisk vård. Du kan arbeta på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning eller som boendestödjare.

Funktionsnedsättning: Du får kompetens att arbeta som undersköterska eller personlig assistent. Arbetsplatsen kan vara på personens arbetsplats, skola eller i hemmet. Andra yrkestitlar kan vara stödassistent, omsorgsassistent, vårdare, habiliteringsassistent eller boendeassistent.

Hälso- och sjukvård: Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård. Du kan arbeta på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral.

Studieform distans med handledning

Du studerar på egen hand i vår webbaserade lärplattform och deltar i öppen studieverkstad på plats i Katrineholm för handledning av lärare. Obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på plats i Katrineholm.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar!

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden?Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Katrineholms eller Vingåkers kommun ansöker du till våra utbildningar genom Viadidakt senast sista ansökningsdag.

Kontakta skolan

KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildning på uppdrag av samtliga kommuner i Sörmlands län. Vi har ett utbildningscenter placerat centralt i Eskilstuna. I Katrineholm har vi dessutom en utbildningslokal där lärarledd undervisning och studieverkstad genomförs för dig som studerar via Katrineholm och Vingåkers kommun. 

KUI Katrineholm utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Katrineholm. Vårt utbildningscenter ligger på Starrvägen 4 centralt i Katrineholm. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Vi utbildar på uppdrag av Katrineholm, Flen, Vingåker, Oxelösund, Nyköping och Gnesta kommun.

Vi anpassar studierna efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Här arbetar engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

För mer information om Undersköterska yrkesutbildning – Katrineholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska yrkesutbildning – Katrineholm

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: