Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Undersköterska yrkesutbildning – Hofors

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Hofors
Individuell
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande starter - Hofors

Undersköterska yrkesutbildning – Hofors

Undersköterska yrkesutbildning – Hofors har ett flexibelt upplägg där du ges möjlighet till lärarledda studieträffar på plats i våra lokaler i Falun. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som vårdbiträde eller undersköterska. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet.

Kurspoäng vårdbiträde: 800 poäng
Kurspoäng undersköterska: 1500 poäng
Studieformer: Flexibel studieform
Utbildningens längd: Individuell

Studiestarter

Löpande starter

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska grund/Svenska som andraspråk grund eller motsvarande.

Flexibel studieform

Utbildningen har ett flexibelt upplägg där du ges möjlighet till lärarledda studieträffar på plats i våra lokaler i Falun (4 timmar/vecka). Mellan studieträffarna arbetar du självständigt i vår webbaserade lärplattform där du kommunicerar med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material som hör till kurserna. Obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats hos oss i Falun (ca 1 tillfälle per månad). I utbildningen ingår även praktik på en arbetsplats (APL).

Vård och omsorgscollege

Observera att kurserna Samhällskunskap 1a1 och Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 krävs för att du ska kunna få ettdiplom som undersköterska i Vård och Omsorgscollege.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I kurserna nedan ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande. Din APL-period genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

  • Vård- och omsorgsarbete 1
  • Specialpedagogik 2
  • Äldres hälsa och livskvalitet

Vårdbiträde 800 poäng

Efter yrkesutbildningen 800 poäng kan du direkt påbörja din yrkesbana som vårdbiträde inom vård och omsorg. Som vårdbiträde fokuserar du på det praktiska omsorgsarbetet, inte det medicinska. Förmågor som kan vara bra att ha är empatisk förmåga, att vara uppmärksam och att ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vanliga arbetsplatser är inom hemtjänsten eller på ett äldreboende.

Undersköterska 1500 poäng

Efter yrkesutbildningen 1500 poäng kan du direkt påbörja din yrkesbana som undersköterska och många fler yrken inom inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, funktionsnedsättning eller psykiatrisk verksamhet. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet.

Undersköterska fördjupningar

Hälso- och sjukvård

Denna inriktning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården. Du arbetar på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken avdelning du arbetar på. Du kan även arbeta som personlig assistent för brukare i behov av medicinsk omvårdnad.

Äldreomsorg

Du får kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen. Du arbetar inom hemtjänsten eller på särskilda boenden för äldre där du hjälper individer att klara vardagen. Det kan handla om att bara finnas där och stödja den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Funktionsnedsättning

Du får kompetens att arbeta som undersköterska,personlig assistent elle rstödassistent. Du arbetar med att ge stöd i vardagen åt människor med olika funktionsvariationer. Du kan arbeta med vuxna eller barn och ungdomar. Arbetsgivare kan vara kommuner, företag, kooperativ, stiftelser eller brukaren själv. Andra yrkestitlar kan vara boendestödjare, boendeassistent, habiliteringsassistent, arbetshandledare, omsorgsassistent eller boendeassistent.

Psykiatri

Du får kompetens att arbeta som undersköterska eller skötare inom psykiatrisk vård. Efter avslutad utbildning har du kompetens att arbeta på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård. Du kan också arbeta med psykiatrisk sjukvård i brukarens hem.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! 

Validering

Du som redan har relevant och färsk yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra utbildningsområden kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så du inte behöver läsa det du redan kan. Det är en bra möjlighet för dig som snabbare vill få en formell kompetens. 

Ansökan

Du ansöker till våra utbildningar via vuxenutbildningen i Hofors kommun.

Kontakta oss

På uppdrag av Sandvikens kommun erbjuder vi Undersköterska yrkesutbildning på distans. Obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats i Sandviken vid ca 1 tillfälle per månad alternativt vid Falun UtbildningsCenter.

KompetensUtvecklingsInstitutet
Falun utbildningscenter
Gruvgatan 2, plan 5
791 62 Falun
023-777 870

För mer information om Undersköterska yrkesutbildning – Hofors, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska yrkesutbildning – Hofors

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: