Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Undersköterska inom äldreomsorg

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Avesta, Borås, Botkyrka, Danderyd, Eskilstuna, Falun - Visa alla  
1,5 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Avesta
2020-11-30
2020-10-18

Botkyrka
Löpande starter

Danderyd
Jan, Mar, Maj, Aug, Okt

Eskilstuna
Jan, Mar, Maj, Aug, Okt

Videoreportage

Elever och lärare på Vård- och omsorgsutbildningen hos KUI delar med sig av upplevelser och erfarenheter från utbildningen.

Undersköterska inom äldreomsorg

Det är mycket goda möjligheter att få arbete för utbildad personal inom vård och omsorg, framför allt inom och äldreomsorgen. Efter utbildningen kan du direkt påbörja din yrkesbana som undersköterska inom äldreomsorg, hemtjänst och äldrevård.

Omfattning: 1500 poäng (antalet poäng och kurser kan variera)
Utbildningens längd: 60 veckor (1,5 år)
Inriktning: Äldreomsorg

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

I några kurser i utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får testa dina kunskaper i ett praktiskt sammanhang. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll vilket kan öka dina chanser till ett arbete efter dina studier.

Praktiska övningar

Under utbildningen kombinerar både teori och praktiskt lärande. Vi har metodrum och redskap för praktiska övningar inom vård och omsorg som exempelvis puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Praktiskt träning gör dig väl förberedd inför ett kommande yrke som undersköterska.

Yrke: Undersköterska inom äldreomsorg och hemtjänst

Som undersköterska inom äldreomsorgen ger du individuell vård och omsorg till äldre i eget eller särskilt boende för äldre. Du är en del av personens vardag. En stor del av arbetet handlar om personliga omvårdnadsinsatser. Det kan handla exempelvis handla om att hjälpa en person att duscha och tvätta sig, serviceuppgifter i hemmet t ex städ och inköp, tillaga maten, göra inköp, städa eller byta kläder. Du har även medicinska arbetsuppgifter, vilket bland annat innebär att ge medicin, lägga om sår, linda ben, sondmata, kontrollera puls, temp och blodtryck samt hantera katetrar.

Arbetsmarknaden

Efterfrågan på undersköterskor väntas vara mycket stor under det närmaste åren. Framför allt inom äldreomsorg och hemtjänst. Detta beror bland annat på att befolkningen och antalet äldre har ökat, vilket lett till ett växande vårdbehov. Det har under lång tid utbildats för få undersköterskor.

Validering

Du som har yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa om det du redan kan.

Varför ska du studera hos KUI

  • Vi är specialister på utbildning inom vård och omsorg
  • Vi har engagerade lärare med gedigen yrkeskompetens
  • Flexibla studieformer så att du kan kombinera arbete med studier
  • 9 av 10 elever kan rekommendera KUI till andra

Kontakta oss för mer info

Vi erbjuder utbildningen på flertalet orter i Sverige. Välkommen att kontakta oss för vägledning och mer information om möjligheter, yrkesutgångar och studieformer.

För mer information om Undersköterska inom äldreomsorg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Studeranderöster

Vad säger våra studerande?

Simon Wetterhäll Jag har arbetat många år byggbranschen och ville byta om helt. Jag har alltid haft någonting för det här med att vårda människor. Jag gav Omvårdnadsprogrammet en chans och det känns jättebra. Efter mina studier vill jag prova på att arbeta som undersköterska. Det är bara att komma som du är. Jag kunde ingenting om vård innan och nu kan jag jättemycket!

Eva Edström Målet med mina studier är att sätta pränt på det jag kan, lära mig mer och för att man behöver ett betyg sen när man kommer ut. Jag vill ha så bra på fötterna som möjligt - då är man rustad! Jag är jättenöjd med utbildningen. Lärarna är jättekunniga och har sån inlevelse och ger så mycket av allt de kan.

Så ansöker du

Du ansöker till komvuxutbildning via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad att gå en komvuxutbildning eller inte. Även om din hemkommun inte har avtal med oss, kan de ibland bevilja ansökningar till oss.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Utbildningar inom komvux är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN för att ansöka om studiestöd eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Telefon: 0771-276 000, vardagar 08.00–16.30.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska inom äldreomsorg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: