Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Undersköterska - Hofors

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Hofors
Klassrum
Individuell
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Löpande starter - Hofors

Om utbildningen

Undersköterska yrkesutbildning – Hofors har ett flexibelt upplägg där du ges möjlighet till lärarledda studieträffar på plats i våra lokaler i Falun. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som vårdbiträde eller undersköterska. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet.
Kurspoäng undersköterska: 1500 poäng
Studieformer: Flexibel studieform
Utbildningens längd: Individuell

Studiestarter

Löpande starter

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska grund/Svenska som andraspråk grund eller motsvarande.

Flexibel studieform

Utbildningen har ett flexibelt upplägg där du ges möjlighet till lärarledda studieträffar på plats i våra lokaler i Falun (4 timmar/vecka). Mellan studieträffarna arbetar du självständigt i vår webbaserade lärplattform där du kommunicerar med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material som hör till kurserna. Obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats hos oss i Falun (ca 1 tillfälle per månad). I utbildningen ingår även praktik på en arbetsplats (APL).

Vård och omsorgscollege

Observera att kurserna Samhällskunskap 1a1 och Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 krävs för att du ska kunna få ettdiplom som undersköterska i Vård och Omsorgscollege.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I kurserna nedan ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande. Din APL-period genomförs på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Yrken och arbetsmarknad

Efter denna yrkesutbildning kan du direkt påbörja din yrkesbana som undersköterska. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Det finns ett stort behov av utbildad personal inom vård och omsorg, framför allt inom äldreomsorg och funktionsnedsättning. 

Undersköterska inom hälso- och sjukvården

Som undersköterska inom hälso- och sjukvårdenarbetar du på sjukhusens vårdavdelningar eller på en vårdcentral. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken avdelning du arbetar på. Du kan även arbeta som personlig assistent för brukare i behov av medicinsk omvårdnad.

Undersköterska inom äldreomsorgen

Som undersköterska inom äldreomsorgenarbetar du inom hemtjänsten eller på särskilda boenden för äldre där du hjälper individer att klara vardagen. Det kan handla om att bara finnas där och stödja den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Personlig assistent, stödassistent, boendestödjare

Som personlig assistent eller stödassistent arbetar du med att ge stöd i vardagen åt människor med olika funktionsvariationer. Du kan arbeta med vuxna eller barn och ungdomar. Arbetsgivare kan vara kommuner, företag, kooperativ, stiftelser eller brukaren själv. Andra yrkestitlar kan vara boendestödjare, boendeassistent, habiliteringsassistent, arbetshandledare, omsorgsassistent eller boendeassistent.

Skötare inom psykiatrisk vård

Som skötare inom psykiatrisk vård kan du arbeta på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsavdelning på ett sjukhus eller inom integrerad psykiatrisk vård, inom barn, vuxen- eller äldrepsykiatri. Man kan också ge stöd och service i hemmiljön och då kallas man för boendestödjare. I arbetet stöttar och uppmuntrar och hjälper man personen att få ett värdigt och självständigt liv.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! 

Validering

Du som redan har relevant och färsk yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra utbildningsområden kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så du inte behöver läsa det du redan kan. Det är en bra möjlighet för dig som snabbare vill få en formell kompetens. 

Ansökan

Du ansöker till våra utbildningar via vuxenutbildningen i Hofors kommun.

Kontakta oss

På uppdrag av Sandvikens kommun erbjuder vi Undersköterska yrkesutbildning på distans. Obligatoriska praktiska moment samt examinationer genomförs på plats i Sandviken vid ca 1 tillfälle per månad alternativt vid Falun Utbildningscenter.

KompetensUtvecklingsInstitutet
Falun utbildningscenter
023-777 870

För mer information om Undersköterska - Hofors, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska - Hofors

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm

Tel: 010-434 07 00
kui.se