Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Hälsa- och friskvårdsutbildningen – Eskilstuna

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Eskilstuna
47 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Kontinuerliga starter - Eskilstuna

Hälsa- och friskvårdsutbildningen – Eskilstuna

Vill du arbeta med friskvård, hälsa, träning och ledarskap?

Hälsa- och friskvårdsutbildningen i Eskilstuna ger dig kunskap om människors hälsa och hälsofrämjande arbete, träningsmetoder och ledarskap. Du får även lära dig om anatomi, fysiologi, hjärt- och lungräddning (HLR), massagetekniker, träningsformer, friluftsliv och att möta och leda människor. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis hälsocoach, personlig tränare eller gym- och sportshallspersonal. Du får dessutom en bra grund om du vill studera vidare inom området.

Kurspoäng: 950 poäng
Längd: 47 veckor
Studieform: Klassrumsundervisning
Studietakt: Heltid

Förkunskapskrav

Grundläggande Svenska/ Svenska som andraspråk

Upplägg

Hälsa- och friskvårdsutbildningen Eskilstuna genomförs på heltid. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna. Utbildningen inleds med två orienteringsveckor där du får möjlighet att berätta vad du har för tidigare erfarenhet och om du till exempel redan har läst någon av kurserna. Därefter läser du yrkeskurser. Du får också lära dig studieteknik och du får en introduktion till kommande utbildning.

Studieform Klassrum

Utbildningen bedrivs i studieform klassrum vilket innebär att du varje vecka har schemalagda lektioner men också tid för egna studier, grupparbete och reflektion. Varje vecka är du, utöver dina lektioner, välkommen på schemalagt flexibelt klassrum där du kan få stöd och hjälp i dina studier.

APL – abetsplatsförlagt lärande

APL, arbetsplatsförlagt lärande, ingår i utbildningen Cirka 6-8 veckor är du som elev ute på en arbetsplats. Då följer du din handledares arbetstider. Kostnader för resor till och från praktikplatsen står du som elev för, även kurslitteratur bekostas av dig som elev.

Exempel på yrken

  • Personlig tränare
  • Hälsocoach
  • Gym- och sporthallspersonal

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala för resor till- och från praktikplatsen samt kurslitteratur. Du kan söka studiemedel från CSN.

Ansökan

Du ansöker via kommunens webbansökan senast sista ansökningsdag.

KUI Eskilstuna utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Eskilstuna. Vårt utbildningscenter ligger på Gamla Tullgatan 1, centralt i Eskilstuna. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård & omsorg, Barn & fritid, Hälsa & Friskvård samt Väktare. Vi utbildar på uppdrag av Eskilstuna och Strängnäs kommun..

Vi anpassar studierna efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Här arbetar engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

För mer information om Hälsa- och friskvårdsutbildningen – Eskilstuna, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsa- och friskvårdsutbildningen – Eskilstuna

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: