Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Friskvård och Hälsa

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesvux/Program (Komvux)
Utbildningsort: Distans, Nacka, Stockholms Län, Värmdö
Längd: 2 terminer
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Kommande starter
Stockholms Län Sista ansökan
2018-08-06 
2018-06-10
Nacka
Kontinuerligt intag 
Värmdö
Kontinuerliga starter 

Videoreportage

”Det är i stort sett allt inom träning och hälsa, jag har lärt mig kost, träningsupplägg, rörlighetsträning.."

Lyssna på vad elever på friskvård och hälsa har att säga om utbildningen!

Friskvård och Hälsa

Utbilda dig inom friskvård och hälsa

Friskvård- och hälsoutbildningen är en bra utbildning för dig som vill arbeta med friskvård, hälsa, träning och ledarskap. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis hälsocoach, personlig tränare eller gym- och sporthallspersonal. Du får kunskap om människors hälsa och hälsofrämjande arbete, olika träningsmetoder och ledarskap. Du får dessutom en bra grund om du vill studera vidare inom området. Utbildningen läser du via Fridhemsplan UtbildningsCenter i Stockholm.

Fakta

Omfattning: 800 poäng
Utbildningens längd: 2 terminer
Studieformer: Klassrum, Distans

Omfattning

Utbildningen består av totalt 800 poäng fördelat på två nivåer. Varje nivå motsvarar 1 termins heltidsstudier. Obligatoriska praktiska övningar ingår i varje nivå.

A-nivå, 400 poäng
B-nivå, 400 poäng

Studieformer

Studera i klassrum
Läser du i klassrum deltar du i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Studiestarter januari och augusti.

Studera på distans
Läser du på distans arbetar du mestadels självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är välkommen till öppen studieverkstad på skolan, där du får handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på skolan. Studiestarter januari, mars, augusti och oktober.

Intagningar

  • Friskvård- och hälsoutbildningen i klassrum har vi intag till januari (ansökan nov) och augusti (ansökan juni). Se sista ansökan längst ned för respektive kommun.
  • Friskvård- och hälsoutbildningen på distans har vi intag till januari, mars, augusti och oktober. Om du söker till januari- eller augustistarten söker du kurspaket A+B. Söker du till starten mars eller oktober söker du enstaka kurser för att hamna i fas med den övriga utbildningen. Kontakta oss för information om vilka kurser som gäller, Fridhemsplan UtbildningsCenter 08-522 506 50.

Innehåll

Utbildningen innehåller både praktiska som teoretiska moment som ger dig insikt om olika delar av friskvård och hälsofrämjande arbete.

A-nivå
Du studerar begreppet hälsa ur olika perspektiv och du får kunskap om människors hälsa samt olika former av hälsofrämjande arbete utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du får även kunskap i grundläggande anatomi och fysiologi och hur kroppen fungerar i arbete och vila. Du lär dig utföra HLR (hjärt- och lungräddning) och får möjlighet att utöva olika träningsformer samt delta i friluftsliv. I kursen Idrott och Hälsa 2 ingår praktiska övningar som genomförs och examineras på Fridhemsplan UtbildningsCenter.

B-nivå
Du fördjupar dina kunskaper i anatomi och fysiologi. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika träningsformer och metoder. Du omsätter det du lärt dig i praktiskt handlande. Du får möjlighet att utveckla färdigheter i enklare massagetekniker samt kunskap i att möta och leda människor. Vid några praktiska moment får du möjlighet att öva på ditt eget ledarskap. I kursen Aktivitetsledarskap och Massage 1 ingår praktiska övningar som genomförs och examineras på Fridhemsplan UtbildningsCenter.

Efter avslutad utbildning

Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom fritids- och friskvårdssektorerna som till exempel hälsocoach, personlig tränare, gym- eller sporthallspersonal eller studera vidare inom området

Läsa enstaka kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser ur hela vårt kursutbud för att komplettera, fördjupa eller bredda din kompetens. 

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ›› 

Kontakta oss om har några frågor

KompetensUtvecklingsInstitutet
Fridhemsplan UtbildningsCenter
Drottningholmsvägen 39 A, 112 42 Stockholm
Telefon 08-522 506 50

För mer information om Friskvård och Hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan

Du ansöker via vuxenutbildningen i din kommun där du är folkbokförd. 

Vi har avtal med följande kommuner i Stockholms län: Danderyd kommun, Ekerö kommun, Järfälla kommun, Lidingö stad, Nacka kommun, Norrtälje kommun, Sigtuna kommun, Stockholm stad, Sollentuna kommun, Solna stad, Sundbyberg kommun, Täby kommun, Upplands-Bro kommun, Upplands Väsby kommun, Vallentuna kommun, Vaxholms kommun, Värmdö kommun, Österåker kommun.

Ansökan annan kommun

Om du bor i en kommun som vi inte har avtal finns det fortfarande en möjlighet för dig att sök utbildningen, till exempel om din kommun inte erbjuder utbildningen i sitt utbud. Du ansöker via Stockholms stad som vi har avtal med och som erbjuder vår utbildning i sitt kursutbud.

Välj en egen kombination av kurser

TIPS!

Du kan läsa enstaka kurser ur alla våra utbildningar för att bredda och fördjupa din kompetens.

Kurser

Kurser

Kurspaket: Friskvård och hälsa, A-nivå
Hälsopedagogik 100 poäng
Kost och hälsa 100 poäng
Träningslära 1 100 poäng
Idrott och hälsa 100 poäng

Kurspaket: Friskvård och hälsa, B-nivå 
Aktivitetsledarskap 100 poäng
Träningslära 2  100 poäng
Massage 1  100 poäng
Fritids- och idrottskunskap  100 poäng

Studeranderöster

Vad säger våra studerande?

Amrita Lindell

“Utbildningen har varit enormt givande för mig. Jag har i många år varit intresserad av hälsa och friskvård för både kropp och själ. Att få studera och fördjupa mina kunskaper inom dessa områden har varit så inspirerande. Tänk att få plugga precis det man är intresserad av och har som hobby! Detta tillsammans med duktiga och lyhörda lärare som är flexibla och individuellt anpassar utbildningen har gjort att jag har haft en hög studiemotivation vilket har lett till mycket bra studieresultat.

Jag har nu återgått till mitt gamla jobb inom vården men kommer att integrera mina nya kunskaper i mitt jobb och hålla i en del hälsokurser på kvällarna. Det ena öppnar upp för det andra och jag är säker på att mina nya kunskaper i kombination med de kunskaper och erfarenheter jag hade med mig sedan tidigare kommer att öppna nya vägar i min kärriär och i mitt liv!

Tack till alla på KompetensUtvecklingsInstitutet för en fantastisk utbildning och för en skola med hög kvalitet!”

Kostnader

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri, förutom att du själv betalar böcker och annat studiematerial du kan behöva. 

Hur kan jag försörja mig under studietiden?

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Det snabbaste och enklaste sättet att söka studiestöd är att göra en elektronisk ansökan på deras webbplats (csn.se), men du kan också kontakta dem på telefonnummer 0771-276 000.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskoleutbildning inom några av samhällets viktigaste områden: Vård och omsorg Barn och fritid Friskvård och hälsa Sedan 1999 har vi helt fokuserad vår utveckling och kompetens inom dessa områden. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Friskvård och Hälsa.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Medborgarplatsen, Fridhemsplan
Stockholm


Recensioner

Annika   |   2017-05-22
Lärorikt och peppande!
          (5)
Ulrika K   |   2017-05-10
Jag har haft det riktigt roligt under den här tidens studier. Jag har valt att läsa på distans men har ändå vid praktiska moment träffat de som läst i klassrum. Det har varit otroligt givande att träffa dem och ta del av vad som sägs/görs i klassrummet. Lärarna som jag har haft/har är otroligt engagerande, hjälpsamma och omtänksamma! Jag har ett...
Visa mer
          (5)