Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Linköping

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Finspång, Linköping, Åtvidaberg
60 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Finspång
Kontinuerliga starter

Linköping
2020-08-10
Ansökan förlängd till 30 juni 2020

Linköping
2020-10-12
2020-09-20

Åtvidaberg
Kontinuerliga starter

Videoreportage

I det här filmklippet får du en bild av hur det kan vara att studera Barn- och fritidsprogrammet på KUI.

Du kan läsa barn- och fritidsprogrammet på KompetensUtvecklingsInstitutet på flera olika orter runtom i Sverige, och du väljer din studieform själv.

Yrkesutbildning inom Barn och fritid

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Linköping

Barnskötare / Elevassistent yrkesutbildning - för dig som bor i Linköping och Åtvidaberg

Vill du ha ett viktigt, givande och roligt arbete? Då ska du arbeta med barn och unga inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Efter denna utbildning kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent. Du får även en bred grund och en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området.

Barn och fritid yrkesutbildning Linköping läser du i klassrum, på distans eller flexibelt där du kan kombinera klass och distans. I utbildningen ingår även praktik (APL) där du får testa dina kunskaper ute i en verksamhet och lära dig ännu mer om yrket. Vi erbjuder även validering för dig som redan har yrkeskompetens.

Omfattning: 1500 poäng
Studieformer: Dag, Distans, Flex
Utbildningens längd: 75 veckor
Utbildningslokal: Tanneforsgatan 8 centralt i Linköping

Studieformer

Dag – Närundervisning
Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner på Linköping UtbildningsCenter. Övriga dagar studerar du på egen hand, till exempel via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning av lärare. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Distansundervisning
Du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är också välkommen till öppen studieverkstad, där du kan få handledning av lärare. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt kursexaminationer genomförs på Linköping UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Flexibla studier
Du arbetar mestadels självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är också välkommen att delta på föreläsningar och öppen studieverkstad där du kan få handledning av lärare. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt kursexaminationer genomförs på Linköping UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket genomförs på en arbetsplats.

Yrkeskompetens

Efter utbildningen kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent.

Barnskötare
Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent
Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du genomför din APL på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att bygga nätverk, vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Praktiska övningar

Barn och fritid yrkesutbildning Linköping kombinerar teori och praktiskt lärande vilket gör dig väl förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Betyg

Alla kurser ger ett nationellt gångbart betyg. Du erbjuds också att genomföra ett gymnasiearbete, vilket krävs för en gymnasieexamen.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan.

Läsa enstaka kurser

Du kan också välja att läsa enstaka kurser från hela vårt kursutbud för att fördjupa, bredda eller komplettera din kompetens. Om du vill rikta din utbildning mot området fritid och hälsa kan du välja att byta ut någon eller några kurser mot kurser inom fritid och hälsa.

KompetensUtvecklingsInstitutet i Linköping

Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler på Tanneforsgatan 8 mitt i stan i Linköping. Vi som arbetar som lärare har alla en flerårig yrkeserfarenhet från de yrkesinriktningar som vi är undervisande lärare i. Vi ger dig personlig service med coachning från oss lärare. Vi erbjuder dig studier i grupp, flexibla studier med individuellt upplägg i egen takt och distansstudier. Vi har ett nära samarbete med arbetslivet och våra studerande har lätt att få jobb efter avslutande studier.

För mer information om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Linköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till alla våra utbildningar och kurser via vuxenutbildningen i Linköpings kommun.

Du kan alltid lämna en ansökan efter ansökningstidens slut så undersöker vi om det finns någon ledig plats.

Välj en egen kombination av kurser

Du kan också välja en egen kombination av kurser ur hela vårt kursbud!

Tips!
För dig som är intresserad av att arbeta eller redan arbetar som personlig assistent, resursperson i skola eller med annan verksamhet med barn i behov av särskilt stöd erbjuder vi möjlighet att kombinera kurser från Vård- och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet. Du kan även läsa kurser från båda programmen för att förbereda dig för högskolestudier.

Studeranderöster

“Jag har fått möjligheten att som vuxen studera på KUI. Det har varit en härlig resa och har betytt mycket för mig som person. Eftersom jag har varit ute i arbetslivet en hel del har jag mycket olika erfarenhet och kan tillgodogöra mig studierna på ett helt annat sätt än när jag var yngre. Jag har inte behövt ta några studielån utan har på ett bra sätt kunnat förena arbete och studier. Jag har läst på distans och jag har kunnat kontakta min lärare om jag har behövt det. Lärarna på KUI ser inga hinder utan bara möjligheter och ger mig som elev redskapen till att skapa en bra studiemiljö och hitta en god studieteknik.Att studera som vuxen har varit en fantastiskt möjlighet och har utvecklat mig som människa. Ta chansen du också!!!! /Marita Andersson, studerande

"Jag studerar Barn- och fritidsprogrammet. KUI är en jättebra skola där man lär sig mycket. Vi lär oss inte bara genom böcker.Vi har till exempel varit på barnteater för att se hur barn reagerar. Vi har haft sång, dans och lekar på lektionerna. Det är jättekul! Lärarna är toppen. Och hjälpsamma! Ingenting är omöjligt. Man får den hjälp och det stöd man behöver. Du kommer trivas på KUI och du kommer att se fram emot att gå till skolan!" /Khadija El Kihel, studerande

"Jag studerar Barn- och fritidsprogrammet. KUI har anpassat det väldigt bra efter elevernas behov. Man har möjlighet att planera sina egna studier. Jag är ingen pluggis över huvudtaget men jag har fått höga betyg nu! Det känns jättebra. Jag vill absolut rekommendera KUI för det har gett mig så otroligt mycket." /Jannika Andersson

"Jag läser min sista termin på Barn- och fritidsprogrammet. Så fort jag satte min fot på den här skolan fick jag bra information och det gick väldigt lätt. Man klarar sig i den här skolan och kunskaperna man får här bär man med sig hela livet. Börja studera på KUI för här får du den hjälp du behöver. Börja studera här. Tveka inte!" /Niloufar Taslin

"Jag läser Barn- och fritidsprogrammet på KUI. Efter utbildningen vill jag studera vidare på högskola och sedan starta en egen verksamhet för barn med särskilda behov. Här finns väldigt kompetent och professionell personal som möter varje elevs specifika behov. Jag kan rekommendera dig att börja studera här." /Valeska Cordova

Examen & Intyg

Kurserna är nationella gymnasiekurser och du får gymnasiebetyg efter avslutad kurs.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri, däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Linköping

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: