Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Katrineholm

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Flen, Katrineholm, Oxelösund, Vingåker
75 veckor
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Flen
Kontinuerliga starter

Katrineholm
2020-08-10
Ansökan öppen 15 april – 15 maj 2020

Oxelösund
Löpande starter

Vingåker
Kontinuerliga starter

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Katrineholm

Barnskötare / Elevassistent

Vill du arbeta med barn och ungdomar inom förskola och fritidsverksamhet? Satsa på en yrkesutbildning som ger dig en bred grund och en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig. Barn- och fritidsutbildningen ger dig kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent. Lärarledd undervisning och öppen studieverkstad genomförs i Katrineholm. Välj en studieform som passar dig.

Kurspoäng: 1500 poäng
Längd: 75 veckor fördelat på tre perioder
Studieform: Distans med handledning
Studietakt: Heltid

Omfattning

Hela utbildningen består av 1500 poäng. Gymnasiearbete om 100 poäng ingår i din utbildning och har en tydlig koppling till yrkesområdet.

Upplägg

Utbildningen genomförs på heltid. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna. Programfördjupning väljer du när du har kommit en bit in i din utbildning. Du väljer en fördjupning för att få kompetens att arbeta som Barnskötare eller Elevassistent.

Barnskötare: Som barnskötare jobbar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar i jobbet. Som barnskötare hjälper du barnen praktiskt på många sätt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. Fler och fler förskolor efterfrågar utbildade förskollärare i första hand, men eftersom antalet barn i förskolan fortsatt kommer att öka och antalet utbildade förskollärare att minska så kommer många barnskötare att behöva anställas.

Elevassistent: Som elevassistent hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen i skolan. Det kan handla om att du hjälper elever hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på vilken elev du arbetar med.

Studieform Distans med handledning

Du studerar på egen hand i vår webbaserade lärplattform och deltar i öppen studieverkstad på plats i Katrineholm för handledning av lärare. Obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på plats i Katrineholm.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! 

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden?Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan.

Ansökan

Är du folkbokförd i Katrineholms eller Vingåkers kommun ansöker du till våra utbildningar genom Viadidakt senast sista ansökningsdag.

KUI Katrineholm utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Katrineholm. Vårt utbildningscenter ligger på Starrvägen 4 centralt i Katrineholm. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Vi utbildar på uppdrag av Katrineholm, Flen, Vingåker, Oxelösund, Nyköping och Gnesta kommun.

Vi anpassar studierna efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Här arbetar engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

För mer information om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Katrineholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Katrineholm

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Soffan
(5)
Är en så himla bra och trevlig utbildning.. lärarna är toppen och man lär sig verkligen super mycket
Zeena Alhayani
(5)
Jag tycker att omnius är mycket bra sida och alla lärare är mycket hjälpsamma och gör så gått de kan för att eleven ska kunna förstå uppgifterna eller kursen t ex genom videoklipper eller dokument.

Du kanske också är intresserad av: