Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Hallstahammar

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Hallstahammar
3 terminer
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Hallstahammar
2020-08-10

Hallstahammar
2020-10-12

Hallstahammar
Kontinuerliga starter

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Hallstahammar

Vill du arbeta med barn och ungdomar?

Barn och fritid yrkesutbildning i Hallstahammar ger dig kompetens att arbeta som barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Du får även en bred grund och en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig. Vi anpassar utbildningen efter din livssituation. Studera på distans, i klassrum eller välj en kombination. Utbildningen ger dig formell barnskötarkompetens.

Omfattning

Hela utbildningen består av 1500 poäng och motsvarar tre perioders heltidsstudier. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) och/ eller fältstudier ingår i nivå 1 och 2.

Nivå 1, 500 poäng – grundläggande
Nivå 2, 500 poäng – fördjupning
Nivå 3, 500 poäng – inriktning

Våra inriktningar

Pedagogiskt arbete
Ger dig kompetens att arbeta som barnskötare eller elevassistent. Som barnskötare arbetar du på en förskola. Där ansvarar du för barnen tillsammans med förskollärarna. Din uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vardag medan deras föräldrar arbetar. Att leka och ge omsorg både inomhus och utomhus är viktiga delar av jobbet. Som elevassistent arbetar du med att hjälp elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen. Ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter. Det kan till exempel handla om hjälp att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Socialt arbete/funktionsnedsättning
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som personlig assistentvårdare eller boendestödjare för barn och ungdomar. Du arbetar för en individ, i dennes vardagsmiljö. Det kan vara på en arbetsplats, i skolan eller i hemmet. Brukarna är barn och ungdomar som har en funktionsnedsättning, till exempel rörelsenedsättning, syn- eller hörselnedsättningar eller en intellektuell funktionsnedsättning.

Individuellt anpassade studier

Med individuellt anpassade studier (IAS) studerar du i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på Västerås UtbildningsCenter. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt. Du kan välja mellan:

- Lärarledd undervisning i grupp på Västerås UtbildningsCenter, minst 5 timmar/vecka.
- Egna studier i lärplattform samt handledning via öppen studieverkstad på Västerås UtbildningsCenter för extra stöd av lärare, minst 10 timmar/vecka.
- Egna studier i vår lärplattform med stöd och handledning av lärare digitalt

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens. Vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva under din utbildning.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra utbildningsområden? Då behöver du inte läsa om det du redan kan vilket innebär att du snabbare kan bli klar med din utbildning.

KUI Västerås utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Västerås. Vårt utbildningscenter ligger på Slottsgatan 4 centralt i Västerås. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård & omsorg samt Barn & fritid. Vi utbildar på uppdrag av Västerås stad och Hallstahammar kommun.

Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid. Vi anpassar studierna efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

Drop-in på skolan varje måndag kl. 13.00-16.00

För mer information om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Hallstahammar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Hallstahammar kommun ansöker du till våra utbildningar via Hallstahammar kommun. Kontakta kommunens studie- och yrkesvägledare för hjälp med ansökan och handlingar som ska bifogas för att kunna behandla din ansökan.

Kom ihåg att alltid bifoga betyg (kopior på relevanta betyg från gymnasium/ komvux/ grundskola). 

Kurser

Kurser Nivå 1: Grund, 500 poäng

 • Kommunikation 100 poäng
 • Pedagogiskt arbete 200 poäng
 • Pedagogiskt ledarskap 100 poäng
 • Specialpedagogik 1 100 poäng

Nivå 2: Fördjupning, 500 poäng

 • Lärande och utvecklingPEDLÄR0100 poäng
 • HälsopedagogikHALHAL0100 poäng
 • Människors miljöerPEDMÄI0100 poäng
 • Etnicitet och kulturmötenSOIETN0100 poäng
 • AktivitetsledarskapPEDAKI00S100 poäng

Till nivå 3 väljer du en inriktning du vill specialisera dig inom (pedagogiskt arbete eller socialt arbete/funktionsnedsättning).

Nivå 3: Inriktning pedagogiskt arbete

 • Skapande verksamhet 100 poäng
 • Ungdomskulturer 100 poäng
 • Dramapedagogik 100 poäng
 • Naturguidning 1 100 poäng
 • Pedagogiska teorier och praktiker 100 poäng

Nivå 3: Inriktning socialt arbete/funktionsnedsättning

 • Sociologi 100 poäng
 • Specialpedagogik 2 100 poäng
 • Grundläggande vård och omsorg 100 poäng
 • Socialt arbete 200 poäng

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Hallstahammar

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: