Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Falun

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Falun, Sandviken
75 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Falun
2020-08-24

Falun
Jan, Aug

Sandviken
Löpande starter

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Falun

Vill du arbeta med barn och ungdomar?

Satsa på en barnskötare / elevassistent yrkesutbildning hos KUI i Falun. Denna yrkesutbildning ger dig kompetens att arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamhet. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare eller elevassistent. Utbildningen är även en bra utgångspunkt för dig som vill vidareutbilda dig på högskola till exempelvis förskollärare.

Antal poäng: 1100 poäng
Kurslängd: ca 48 veckor
Studieformer: Klassrum/flex eller Distans

Förkunskaper

Godkänt i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå är lägsta krav.

Välj en studieform

Klassrum/flex
Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Välj att läsa i klassrum i grupp på skolan som du kombinerar med en del hemuppgifter. Eller välj att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattform och lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Du studerar på egen hand i vår i webbaserad lärplattform med stöd av lärare digitalt. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examinationer. Passar dig som vill kombinera dina studier med annan aktivitet under dagtid.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

APL (arbetsplatsförlagt lärande) ingår i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. APL är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete.

Yrke Barnskötare

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som barnskötare. Då arbetar du oftast på en förskola där du ansvarar för barnen tillsammans med förskollärarna. Din uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse. Att hålla kontakten med föräldrarna är en viktig del av arbetet. Du kan arbeta på en kommunal eller privat förskola, men det kan också vara på ett föräldrakooperativ där barnens föräldrar deltar i drift och verksamhet. Som barnskötare kan man också arbeta i sitt eget hem. Då kallas verksamheten familjedaghem och personalen kallas dagbarnvårdare.

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete för barn och fritid 100 p ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum i Falun.

Övriga upplysningar

Egen hälsodeklaration lämnas vid kursstart, samt utdrag ur belastningsregister lämnas i oöppnat kuvert vid kursstart.

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom barn och fritidsverksamhet kan du validera din kompetens, kontakta  Vägledningscentrum i Falun.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN.

Kurslitteratur lånar du av oss

Du får låna kurslitteratur hos oss under hela din utbildningstid.

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. 

KUI Falun UtbildningsCenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Falun. Vårt utbildningscenter ligger på Gruvgatan 2, plan 4, centralt i Falun.Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Fritid och friskvård. Vi utbildar på uppdrag av Falun och Sandvikens kommun. 

Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid. Validering för dig som redan har yrkeskompetens. Engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

Drop-in på skolan varje onsdag kl. 13.00-15.00

För mer information om Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Falun, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Gymnasial yrkesutbildning (Komvux) och Yrkeshögskola för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård och omsorg eller förskola, skola, fritidsverksamhet.

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad sin utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning – Falun

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jannice
(5)
Hej! Mitt namn är Jannice och jag läser på distans. Har snart läst fyra av mina nio kurser. Otroligt tillmötesgående lärare. Jag har känt mig väldigt fri under min utbildning och har fått styrt mycket själv över min utbildning, vilken ordning jag vill läsa kurserna, vilken studietakt och också kunnat justera uppgifterna om jag behövt. Får ...
Visa mer

Du kanske också är intresserad av: