Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Barn- och fritidsutbildningen - inriktning pedagogiskt arbete

KompetensUtvecklingsInstitutet
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Eskilstuna, Falun, Flen, Hallstahammar, Håbo, Katrineholm - Visa alla  
3 terminer
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Linköping Sista ansökan
2019-08-19 
Sökbar fram till studiestart.
Växjö
2019-09-23 
2019-08-19
Eskilstuna
2019-10-14 
2019-09-04

Barn- och fritidsutbildningen - inriktning pedagogiskt arbete

Barnskötare eller elevassistent?

En yrkesutbildning inom barn och fritid ger dig kunskaper att arbeta som barnskötare inom förskola, skola eller fritidsverksamhet. Barnskötarens uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar av jobbet.

Du kan även arbeta som elevassistent i skolan. Som elevassistent arbetar du med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Elevassistenten finns med som en extra resurs för eleven i skolan. 

Yrke Barnskötare

Barnskötarens uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse under den tid då deras föräldrar arbetar. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar av jobbet.

Yrke elevassistent

Elevassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Arbetsuppgifterna kan variera mycket vilket gör arbetet omväxlande. Jobbet kan ge mycket till den som vill arbeta med barn, men ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket.

Praktiska övningar

I vissa kurser ingår praktiska övningar. För Barn- och fritidsprogrammets kurser har vi tillgång till rum för skapande verksamhet och pedagogiskt praktiska övningar. Praktiska övningar gör dig väl förberedd!

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ca 4-5 veckor/ termin. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. I några kurser ingår fältstudier. Vi har ett nära samarbete med arbetslivet och de yrkesområden vi utbildar för och vi håller oss uppdaterade med nya krav och förändringar. Våra lärare besöker dig under den arbetsplatsförlagda utbildningen så att den blir en naturlig del i din yrkesutbildning.

Validering

För dig som har erfarenhet inom yrkesområdet har du möjlighet att validera dina kunskaper och erfarenheter. Du behöver inte läsa om det du redan kan. Valideringen kan hjälpa dig att förkorta din studietid.

Bra att veta

  • Oavsett studieform är du välkommen till öppen studieverkstad för extra studiestöd.
  • Du erbjuds mentorsamtal för att nå maximalt studieresultat.
  • Du möts av engagerade lärare med både yrkes- och pedagogisk kompetens.
  • Vi kombinerar teoretiskt och praktiskt lärande.
  • Alla elever har tillgång till vår webbaserade lärplattform.
  • Du kan välja att studera i klassrum eller på distans. 
  • Har du yrkeserfarenhet inom barn- och fritidsverksamhet kan du validera och få betyg på dina befintliga kunskaper. 
  • Vuxenutbildning är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. 
  • Du ansöker om en utbildningsplats via vuxenutbildningen i din kommun. 
För mer information om Barn- och fritidsutbildningen - inriktning pedagogiskt arbete , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker till komvuxutbildning via vuxenutbildningen i din hemkommun. Vi har avtal med ett flertal kommuner som har valt oss som en prioriterad utbildningsanordnare. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad att gå en komvuxutbildning eller inte. Även om din hemkommun inte har avtal med oss, kan de ibland bevilja ansökningar till oss.

Välj en egen kombination av kurser

Du kan även själv kombinera kurser ur hela vårt kursutbud.Du kan också läsa enstaka kurser för att till exempel fördjupa din kompetens.

Studeranderöster

Studerande säger

Niloufar Taslin
Så fort jag satte min fot på den här skolan fick jag bra information och det gick väldigt lätt. Man klarar sig i den här skolan och kunskaperna man får här bär man med sig hela livet. Börja studera på KUI för här får du den hjälp du behöver. Börja studera här. Tveka inte!

Valeska Cordova
Efter utbildningen vill jag studera vidare på högskola och sedan starta en egen verksamhet för barn med särskilda behov. Här finns väldigt kompetent och professionell personal som möter varje elevs specifika behov. Jag kan rekommendera dig att börja studera här. Ett tips är att komma hit och hälsa på för att se hur vi arbetar på skolan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Hur kan jag försörja mig under studietiden?

Utbildningar inom komvux är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN för att ansöka om studiestöd eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Telefon: 0771-276 000, vardagar 08.00–16.30.

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet

Sedan 1999 har KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) helt fokuserad vår utveckling och kompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet. Genom ett nära samarbete med arbetslivet håller vi oss ständigt uppdaterade med nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. 8 av 10 elever går direkt ut...


Läs mer om KompetensUtvecklingsInstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barn- och fritidsutbildningen - inriktning pedagogiskt arbete

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet
Drottningholmsvägen 39 A
112 42 Stockholm


Recensioner

Alcione Sjöberg
(5)
En intressant och rolig kurs!