Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Kabbarp
40 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska

Om utbildningen

trädgårdsutbildning

Yrkesvux har tre utbildningsinriktningar:

  • Trädgårdsodling (via Malmö/Lund)
  • Trädgårdsanläggning (via Malmö/Lund)
  • Trädgårdsskötsel (via Malmö)

Utbildningspaketen är på heltid under två terminer och består av mycket praktiska övningar på skolans odlingar och parkanläggningar. Växtkunskap går som en röd tråd genom utbildningarna. De studerande lär sig fackuttryck och -begrepp som används inom trädgårdsbranschen både genom praktisk tillämpning och i en vanlig skolsal. I utbildningen ingår branschkännedom samt praktikperioder (APL) där man får chans att prova på yrket och knyta kontakter med arbetsgivare. 

Hur söker du till yrkesvux på Hvilan?

Ansökningsprocessen ser olika ut beroende på vilken kommun du söker genom. Man kan söka till utbildningen antingen genom Lunds kommun eller Malmö stad. Observera att Lund och Malmö har olika ansökningstider.

Ansökan

Är du folkbokförd i Lunds kommun ska man kontakta Lunds Vägledningscentrum. Detta krävs för att ansökan ska anses komplett. Där får man hjälp med sitt studieval och ansökningsprocessen.

Är du folkbokförd i Malmö stad gör du ansökan genom deras sida Malmö vuxenutbildningar. Kontakta Malmös vägledningscentrum före ansökan.

För övriga gäller att man söker via Malmö eller Lund och skriver ut sin ansökan som lämnas till hemkommunens KomVux för behandling.

För alla sökande gäller att det är din hemkommun som avgör om du blir beviljad plats på utbildningen eller inte.

Besked

Om du blivit beviljad utbildningsplats får du besked antingen från din hemkommun eller från oss. Före utbildningsstarten skickar vi ett informationspaket med posten med fördjupad information om uppropstid, ingående kursinformation och utbildningsupplägg. 

För mer information om Yrkesvux, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Anmälan sker direkt till hemkommunens komvux/vuxenutbildning.

Antagningen stänger 3 veckor innan utbildningsstart. Därefter är det nästkommande start som är sökbar.

Läs mer om kursplan, kostnad, ansökning, datum etc på utbildningens hemsida.
Följ länk i toppen av denna sida.

Examen & Intyg

Intyg ges efter avslutad utbildning.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Hvilan Utbildning

Hvilan Utbildning är en anrik skola som utbildat i skånska Kabbarp sedan 1868. Skolan har en lång tradition av gröna utbildningar och genom vår nästan 150-åriga historia har vi alltid utbildat med god kvalitet. På Hvilan är kunskap och kompetens i fokus samtidigt...


Läs mer om Hvilan Utbildning och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Yrkesvux

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hvilan Utbildning


Tel: 040-46 37 00
Fax 040-46 37 50
www.hvilanutbildning.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Peter
(4)

Jag trivs bra hittills. Inget att klaga på. Trevlig personal, bra lärare med intressanta, roliga uppgifter samt ett bra upplägg. Vi har en bra sammanhållning i klassen och alla har roligt när vi lär oss. Det är bra att det alltid finns en möjlighet att lyckas med omprov. Pratik v. 41 ser jag framemot. Toppen! 🙂