Webbserverprogrammering 2

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Ale , Alingsås, Alvesta, Arboga, Arvidsjaur, Arvika - Visa alla  
Klassrum
Kommande starter

Plats & start


Västerås
2023-05-22

Kungsbacka
2023-07-31

Ale
Flexibel

Alingsås
Flexibel

Om utbildningen

I kursen Webbserverprogrammering 2 får du lära dig att skapa färdiga webbplatser. Du lär dig bland annat att skapa webbforum, en wiki-sida eller en blogg. Du lär dig de olika delarna i informationshanteringssystem och får goda kunskaper i PHP. Kursen är en fortsättning på Webbserverprogrammering 1.


Efter utbildningen

Kan du bland annat skapa en färdig webbplats. Du kan hantera ett innehållshanteringssystem.


Förkunskaper och behörighet

Webbserverprogrammering 2 bygger på kunskaper i kursen Webbserverprogrammering 1. Du bör ha läst kurserna Webbutveckling 1, Webbutveckling 2 och Webbutveckling 3 samt ha god engelsk läsförståelse rekommenderas.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

Kursen kretsar runt ett större IT-projekt i innehållshanteringssystemet Drupal. Målet med projektet är att du ska skapa en färdig webbplats där inriktningen är öppen, men där förslagen webbforum, en wiki-sida eller en blogg ges.

Drupal är ett av världens största innehållshanteringssystem (CMS) och bygger på PHP och MySQL. Plattformen är mycket anpassningsbar och med goda kunskaper i PHP kan du skapa egna moduler för att bygga ut funktionaliteten och anpassa hantering av information. Du väljer mellan att arbeta med innehållshanteringssystemet Drupal eller WordPress som båda bygger på PHP och MySQL. Dessa plattformar är mycket anpassningsbara och med goda kunskaper i PHP kan du skapa egna moduler/plugins för att bygga ut funktionaliteten och anpassa hantering av information.

Stort fokus i kursen ligger på att simulera en realistisk och autentisk arbetsgång för ett IT-projekt där projektplanering, dokumentation och testning är exempel på centrala moment. Därutöver kommer en del av kursen att hantera optimering och säkerhet av webbservern Apache, vilket också kommer integreras i projektet.

Till kursen använder vi kurslitteratur som på ett systematiskt tillvägagångssätt beskriver de olika delarna i informationshanteringssystem och hur man bygger färdiga webbplatser. Som huvudsakligt läromedel (om du väljer Drupal-spåret) använder vi boken ”Drupal 7: Börja här” som på ett systematiskt tillvägagångssätt beskriver de olika delarna i informationshanteringssystem och hur du bygger färdiga webbplatser. För det rekommenderade innehållshanteringssystemet WordPress använder vi webbresurser.

Kursen Webbserverprogrammering 2 ger dig kunskaper om:

  • Säkerhet för en webbplats
  • Optimering av en Apache webbserver
  • Teori om IT-projekt
  • Drupal informationshanteringssystem
  • Informationsarkitektur
  • Etik och integritet
  • Fördjupning: webbteknik
  • Fördjupning: PHP och MySQL

 

Här hittar du kurslitteraturlistan.

För mer information om Webbserverprogrammering 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbserverprogrammering 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm