Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Ventilationsmontör

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Stockholm

Ventilationsmontör

Ventilationsmontörer installerar och monterar ventilationssystem i form av exempelvis kanaler, fläktar och aggregat i byggnader. Det är ett varierande yrke där du kommer att arbeta med ett ventilationssystems estetik och brandskydd, samt utföra reparationer, underhåll och funktionskontroller av olika ventilationer och ventilationsaggregat. Vill du utbilda dig inom ett framtidsyrke där det idag råder stor brist på utbildad personal? Vill du vara säker på att du får jobb efter utbildningen? Då ska du läsa Hermods arbetsmarknadsutbildning till Ventilationsmontör som ger dig rätt kompetens och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden i en bransch som är i kraftig tillväxt.

Efter utbildningen

Efter genomförd och godkänd utbildning kan du ta lärlingsanställning inom branschen. Du kan efter ytterligare cirka 2,5 år avlägga gesällprov och få ett gesällbrev. Läs mer om detta på www.platslagare.nu.

 


Förkunskaper och behörighet

Utbildningen är en arbetsmarknadsutbildning vilket innebär att du är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna delta. 

Inga tidigare förkunskapskrav krävs.

Anmäl dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingens webbplats för att delta i en arbetsmarknadsutbildning på Hermods.


Innehåll och upplägg

En utbildning till ventilationsmontör passar dig som gillar att skapa fysiska saker samtidigt som din hjärna ställs inför kreativa utmaningar. Ventilationsmontör är ett omväxlande, fritt och kreativt jobb med bra lön. Frågar du en ventilationsmontör vad som är det bästa med yrket kommer nog de flesta att svara friheten. Ventilationsmontör är det perfekta jobbet för dig som gillar ett rörligt arbete och att arbeta utomhus med varierande arbetsuppgifter.
Utbildningen inleds med en två veckor lång förberedande insats. Därefter kan du välja yrkesutbildning mellan inriktningarna ventilations- och byggnadsplåtslageri.

 

Utbildningen inleds med en två veckor lång förberedande insats. Därefter kan du välja yrkesutbildning mellan inriktningarna ventilations- och byggnadsplåtslageri.

Utbildningen Ventilationsmontör innehåller följande kurser:

  • Plåtslageriprocessen (PLÅPLS0), 200 poäng
  • Plåtslageri - grunder (PLÅLÅ0), 100 poäng
  • Ventilationsplåtslageri 1 (VENVET01), 100 poäng
  • Byggnadsplåtslageri 1 (PLTBYG01), 200 poäng
  • Byggnadsplåtslageri 2 (PLTBYG02), 200 poäng
  • Byggnadsplåtslageri 3 (PLTBYG03), 200 poäng

Efter godkänd utbildning erhåller du ett intyg som bevis på din kompetens.

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program, kurser och validering för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken inom bland annat Bygg och måleri. Vill du veta mer om hur en Arbetsmarknadsutbildning fungerar? Läs om vad en Arbetsmarknadsutbildning innebär här.

För mer information om Ventilationsmontör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ventilationsmontör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

Du kanske också är intresserad av: