Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Träningslära 1

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Borlänge, Distans, Gislaved, Kopparberg, Landskrona, Sala
Kommande starter

Plats & start


Gislaved
Flexibel

Kopparberg
Flexibel

Sala
Flexibel

Om utbildningen

I kursen Träningslära 1 får du utveckla kunskaper om kroppens byggnad och funktion samt hur den påverkas av träning. Eleverna ska även ges möjlighet att utveckla kunskaper om den betydelse kost och fysisk aktivitet har för prestationsförmågan och för en hälsofrämjande livsstil. Undervisningen ska leda till att eleverna utvecklar förmåga att möta och pedagogiskt leda människor, individuellt och i grupp. Du kommer att utveckla din förmåga att förebygga och behandla skador i samband med träning. Vidare kommer etiska frågor relaterade till träning och kroppsideal samt egna, andras och samhällets attityder att diskuteras.


Efter utbildningen

Kursen ingår i utbildningen gyminstruktör


Förkunskaper och behörighet

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

  • Detta är en lärlingskurs vilket innebär att eleven är ute på en arbetsplats samtidigt som hen arbetar med loggboksuppgifter och uppdrag i Novo.
  • Mycket av kunskaperna och färdigheterna övas på arbetsplatsen. Möjlighet att utöva träning och leda andra i träningsaktiviteter på arbetsplatsen är ett krav.
  • Ingår i yrkespaket gyminstruktör.

Här hittar du kurslitteraturlistan.

Bra att veta:

  • Alla våra yrkesutbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande.
För mer information om Träningslära 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Träningslära 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm