Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Servitris/Servitör

Hermods VUX
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Lund
Svenska
Klassrum
Startdatum: Flexibel - Lund

Servitris/Servitör

Servitriser och servitörer arbetar inom restauranger med att ta emot beställningar, servera mat och dryck, samt bistå gästen med expertkunskap och råd kring val av rätter och dryck från menyn. En utbildning till servitris/servitör är perfekt för dig som älskar nya möten varje dag och har en passion för människor, mat och dryck. Som servitris/servitör är hela världen din arbetsplats som möjliggör för en stor variation inom yrket med säsongsanställning. Du kan till exempel jobba vid skidanläggningar under vinterhalvåret, och sedan ta anställning hos en skärgårdskrog under sommaren. Yrkesutbildningen Servitör/Servitris ger dig goda kunskaper i hur man kombinerar mat och dryck på bästa sätt, samt hur man bemöter gäster och skapar en trevlig stämning. Yrket som servitris/servitör är för dig som kan jobba i ständig rörelse, samarbeta med andra och har en kreativ sida. Du får även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker.

Efter utbildningen

Har du kompetensen att jobba som servitris/servitör inom alla typer av restauranger runt om i hela världen. Från gourmetrestauranger och stora konferenshotell, till kvarterskrogar och barer. Restaurang- och livsmedelsbranschen är en stark bransch som ständigt utvecklas och växer. Den är i ständigt behov av fler skickliga och serviceminded servitriser och servitörer. Detta betyder att du är nästan garanterad att hitta ett jobb direkt efter genomförd servitris/servitör utbildning. 


Förkunskaper och behörighet

För att läsa yrkesutbildningen Servitris/Servitör rekommenderas att du tidigare har läst grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.


Innehåll och upplägg

Under utbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Ett viktigt moment i utbildningen är yrket hur man du uppträder elegant och kommunicerar med gästerna för att ge en så bra upplevelse som möjligt. I utbildningen utvecklar du dina kunskaper i olika serveringsmetoder, bär- och barteknik samt drinkblandning, och lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. 

Du får också lära dig att utforma menyer, hur man kombinerar mat och dryck på bästa sätt, samt hur man bemöter gäster och skapar en trevlig stämning. Våra lärare är välutbildade och har många års erfarenhet från restaurangbranschen
Momenten genomförs både på skolan och på arbetsplatsförlagt lärande (apl).

Yrkesutbildningen Servitör/Servitris innehåller följande kurser:

 • Arrangemang, 100 p
 • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p
 • Drycker, 10o p
 • Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 p
 • Hygien, 100 p
 • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p
 • Mat och dryck i kombination, 100 p
 • Matlagning 1, 100 p
 • Matsalshantverk, 100 p
 • Servering 1, 100 p
 • Servering 2, 100 p
 • Service och bemötande 1, 100 p
 • Service och bemötande 2, 100 p
 • Gymnasiearbete, 100 p

 

Bra att veta:

 • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande. 

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program och kurser för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken inom restaurang och livsmedel.

För mer information om Servitris/Servitör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Servitris/Servitör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Du kanske också är intresserad av: