Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Näthandel 2

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Ale , Alingsås, Alvesta, Arboga, Arvika, Avesta - Visa alla  
Kommande starter

Plats & start


Ale
Flexibel

Alingsås
Flexibel

Alvesta
Flexibel

Arboga
Flexibel

Näthandel 2

I kursen Näthandel 2 får du lära dig mer om näthandel. Du lär dig hur du ska starta och driva en nätbutik. Du lär dig också mer om den tekniska utvecklingen inom näthandel, om målgrupper och kundrelationer. Under kursens gång får du utveckla dina kunskaper om näthandel med hjälp av praktiska övningar och problembaserade uppgifter.


Efter utbildningen

Har du utvecklat och fördjupat dina kunskaper om näthandel. Du har lärt dig det som krävs för att starta, utforma och driva en nätbutik. Du har också kunskap om bland annat datasäkerhet, etiska regler, lagar och andra bestämmelser inom området.


Förkunskaper och behörighet

För att läsa Näthandel 2 ska du tidigare ha läst kursen Näthandel 1.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

I kursen Näthandel 2 utvecklar du dina kunskaper om handel med varor och tjänster över Internet. Du kommer även att lära dig det du behöver veta för att starta en nätbutik.

Under kursens gång lär du dig hur du tar fram en affärsidé och profil, och hur du bedömer om affärsidén är lönsam. Du lär dig också hur man gör en marknads- och säljplan för en nätbutik, samt hur du gör marknadsundersökningar med hjälp av Internet. Kursen ger dig en inblick i hur man planerar och utformar en webbsida så att besökarna hittar vad de söker.

I kursen kommer du utveckla din förmåga att använda färdiga näthandelslösningar, samt skapa och underhålla webbplatser med näthandelsalternativ. Du kommer även få kunskaper om lagar och andra bestämmelser som styr näthandel, samt betydelsen av säkerhet och etik för näthandelsföretagens verksamhet.

Du utvecklar dina kunskaper om näthandel med hjälp av praktiska övningar och problembaserade uppgifter under kursens gång.

Kursen Näthandel 2 ger dig kunskaper om:

  • Affärsidé, finansiering, marknads- och säljplaner för nätbutik.
  • Affärsmöjligheter och entreprenörskap.
  • Teknikutveckling.
  • Målgrupper och kundrelationer.
  • Marknadsundersökningar med hjälp av Internet.
  • Programvaror och annan utrustning för webbplatsproduktion.
  • Planering, utformning, start och drift av en nätbutik.
  • Datasäkerhet, etiska regler, lagar och andra bestämmelser inom området.

Bra att veta:

  • Näthandel 2 innehåller tre stycken uppdrag som du utför under kursens gång.
  • Kurslitteraturen finns i pdf-format till kursen.

Här hittar du kurslitteraturlistan.

För mer information om Näthandel 2, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Näthandel 2

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm