Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Bromölla, Enköping, Eskilstuna, Falun, Gotlands Län, Helsingborg - Visa alla  
Klassrum
Kommande starter

Plats & start


Järfälla
2023-04-24

Västerås
2023-05-22

Bromölla
Flexibel

Enköping
Flexibel

Om utbildningen

I kursen Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 får du lära dig om människans utveckling och olika fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Kursen ger dig kunskaper om hur dessa funktionsnedsättningar påverkar individen i vardagen, hur du kan möta och stötta dessa personer med deras utmaningar samt vilka lagar och bestämmelser som finns inom området.


Efter utbildningen

Efter att du har läst kursen Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 kommer du ha kunskaper om människans utveckling, olika funktionsnedsättningar som finns och hur dessa påverkar individen i vardagen. Du kommer få kunskaper om lagar, bestämmelser och även historiskt perspektiv gällande tidigare normer och synsätt på funktionsnedsättning.

 

Kursen kommer även ha gett dig kunskaper i hur du planerar och genomför insatser för individer eller grupper som är i behov av stöd.


Förkunskaper och behörighet

För att ansöka om kursen Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

 

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

Kursen Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 ger dig kunskaper om vilka funktionsnedsättningar som finns, hur dessa påverkar individen i vardagen och vilka lagar och bestämmelser som finns. Du får lära dig att, utifrån en demokratisk värdegrund och respekt, möta och stötta människor med en fysisk, psykisk, social eller intellektuell funktionsnedsättning.

 

Kursen ger dig även ett historiskt perspektiv över vilka normer, värderingar och synsätt som på olika sätt påverkat synen på funktionsnedsättning.

 

Du får lära dig vilka lagar och bestämmelser som är aktuella inom området, hur dessa lagar tillämpas och intentionen bakom att de stiftats. Det gäller bl.a. FN:s konvention om barnets rättigheter och FN:s-konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

 

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 innehåller:

  • Hur barn och unga utvecklas med funktionsnedsättning
  • Olika funktionsnedsättningar och hur dessa påverkar i vardagen – fysiska, psykiska, sociala samt intellektuella
  • Kommunikation, samspel och sexualitet vid funktionsnedsättning
  • Pedagogiskt arbetssätt
  • Internt och externt teamarbete
  • Professionellt bemötande och förhållningssätt
  • Lagar och bestämmelser
  • Historiska perspektiv
För mer information om Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm