Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? 🦠😷 Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Djurvårdare

Dille Gård
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Krokom
35 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Djurvårdare - Vuxenutbildning

Djurvårdare

Bred utbildning inom djursjukvård

Vill du jobba med hälsa och sjukvård för djur? På Dilles vuxenutbildning till djurvårdare får du en bredd inom djursjukvård och möjlighet att fördjupa dig inom ett specialområde.

I vuxenutbildningen Djurvård varvar vi teori och praktik för att du ska lära dig på bästa sätt. I den teoretiska delen ingår sjukdomskunskap på olika djur, läkemedelskunskap, grundläggande djurkunskap och djurbiologi, anatomi/fysiologi och läkemedelsräkning. Vi läser också om beteendestörningar, stress och miljöberikning. Vi tar även del av föreläsningar av veterinärer, etologer och zoolärare för att bredda kunskaperna.

I kursen ingår många praktiska moment såsom blodprov, injektioner och provtagning på olika djurarter. Vi gör hanteringsövningar och vi går igenom besiktningar av olika djur (stordjur, smådjur, lantbruksdjur och exotiska djur). Vi tränar också djur och bygger djuranläggningar och hägn. Andra moment som ingår är utrustningshantering (vanligt förekommande utrustning såsom analysutrustning, röntgen, ultraljud etc), materialvård och smittskydd.

För mer information om Djurvårdare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning är du djurvårdare med utökad behörighet. Du har möjlighet att få jobb på kliniker eller djursjukhus, i häststall, inom hundnäringen, i zooaffärer eller som djurvårdare på djurparker. Inriktningen djursjukvård ger en kunskap som efterfrågas av många arbetsgivare, särskilt med examen i Djurvårdare på utökad nivå.

Praktik

15% av din utbildning gör du praktik på en arbetsplats som ger dig insikt i branschen. Vi har ett stort kontaktnät och erbjuder praktikplatser på stora och små kliniker/djursjukhus, hund och häststall, rehabiliteringsföretag, djurparker, zooaffärer med mera.

Kursinnehåll

Sällskapsdjur 1, 100 p
Sällskapsdjur 2, 100 p
Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1, 100 p
Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 2, 200 p
Biologi specialisering, Jämförande anatomi och fysiologi hos djur, 100 p
Djur specialisering, Djurvårdande verksamhet, 100 p

Totalt 700 p

Praktiska examinationer ingår i olika djursjukvårdsövningar. Du får möjlighet till praktik, arbetsplatsförlagt lärande APL, på djursjukhus, kliniker, distriktsveterinärer och andra aktörer inom djursjukvården.

Djurvårdare med utökad behörighet

På utbildningen till djursjukvårdare har du möjlighet att ta Jordbruksverkets grundkurs i läkemedelshantering, D9-certifikatet. Då får du en utökad behörighet inom yrket och kan direkt efter utbildningen jobba på djursjukhus och djurkliniker.

Med D9 får du behörighet att ge läkemedel via injektioner (sprutor), administrera dropp, ta blodprov och andra kunskaper som behövs för att jobba som veterinärassistent. Detta är också en behörighet som hjälper dig som vill läsa vidare.

Det som är unikt med Dilles D9-utbildning är att vi ger möjlighet till behörighet inom stordjur, smådjur och exotiska djur. Dessutom utökar vi med läkemedelskunskap, sjukdomslära, anatomi/fysiologi och andra specialkurser inom djursjukvården.

Dille Gård

Dille Gård

Naturnära utbildningar

På Dille Gård kan du läsa gymnasieutbildning, vuxenutbildning eller yrkeshögskola i de gröna näringarna. Vi som jobbar här brinner lika mycket som våra elever för våra ämnesområden. Vi tror att kunskap växer med intresse och engagemang. Under studietiden på Dille varvar...


Läs mer om Dille Gård och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Djurvårdare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Dille Gård

Dille 226
83695 ÅS

Du kanske också är intresserad av: