Kommande starter
Om utbildningen

Vill du bli vårdbiträde? Vill du arbeta med ett spännande och utvecklande arbete där du som vårdutbildad är mycket efterfrågad? Utbilda då dig till vårdbiträde!
Det kan vara inom det område som du själv redan arbetar inom eller så får du möjlighet att välja ett nytt spännande område inom vård- och omsorg! När du är färdig som vårdbiträde kan du fortsätta att studera till undersköterska.
Utbildningen är på heltid och förlagd till två terminer. Utbildningen genomförs med ett flexibelt upplägg där undervisning i klassrum kombineras med distansstudier. I undervisningen ingår obligatoriska moment som kräver fysisk närvaro i klassrummet samt närvaro i digital lärmiljö cirka två tillfällen i veckan.
I utbildningen erbjuds stöd i svenska språket (yrkessvenska) både integrerat i undervisningen av yrkeskurserna och som separata lektionstillfällen.
Så ansöker du
Behörighetskrav
Du är behörig att söka vuxenutbildning från och med 1 juli det år som du fyller 20 år.
Förkunskapskrav: Svenska som andraspråk grundläggande nivå delkurs 3 (GRNSVAC) eller liknande.
Antagna studerande till undersköterskeutbildningen ska lämna utdrag ur Polisens belastningsregister (Utdrag enligt 9§ lagen (1998:620) om belastningsregister) i samband med utbildningsstart.
Ansökan
Utbildningen Vårdbiträde startar augusti 2025. Mer information meddelas senare.
Alla som sökt utbildningen kommer att kallas till intervjuer. Därefter skickas antagningsbesked ut.
Kom ihåg att ladda upp dina betyg från studier i andra skolor än Campus Nynäshamn på ansökningsportalen när du ansökt till utbildningen.
Antagningsbesked
Antagningsbesked för yrkesutbildning skickas per e-post sista veckan i juni.
Kursinnehåll
Kurser som ingår i Vårdbiträde, totalt 800 poäng
- Omvårdnad 1, 100 poäng
- Social omsorg 1, 100 poäng
- Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1, 100 poäng
- Anatomi och fysiologi 1, 50 poäng
- Psykologi 1, 50 poäng
- Gerontologi och geriatrik, 100 poäng
- Hälso- och sjukvård 1, 100 poäng
- Psykiatri 1, 100 poäng
- Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1, 100 poäng
I utbildningen erbjuds stöd i svenska språket (yrkessvenska) både integrerat i undervisningen av yrkeskurserna och som separata lektionstillfällen.
Efter Vårdbiträdesutbildningen kan du söka fördjupningsutbildningen Undersköterska.
Praktik (APL)
Arbetsplatsförlagt lärande (apl) ingår i utbildningen, där får du möjlighet att se olika typer av verksamheter och att använda dina teoretiska kunskaper i den praktiska vardagen på en arbetsplats.
Apl genomförs i samverkan med arbetsgivare inom Nynäshamns kommun.
Intresseanmälan
Vill du förverkliga dina drömmar och idéer? Vill du delta i möten där du ges möjlighet att utvecklas i ditt lärande och forma på din egen framtid? Vi brukar säga; där du kan bli stolt och efterfrågad. Välkommen till Campus...