Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Strategisk och positionerande hållbarhets-kommunikation

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
8 veckor
34 375 SEK inkl. moms
Svenska
Berghs School of Communication

Strategisk och positionerande hållbarhets-kommunikation

I en osäker värld står företag och organisationer inför en enorm utmaning kring att hantera sina risker, omvärldens ökade krav och samtidigt svara upp mot behov och förväntningar från medarbetare, kunder och intressenter. Vi navigerar i det nya landskapet för näringslivet, där omställning är en grundförutsättning för den framtida affären och kommunikation är ett verktyg för att få den att hända.

Om kursen

På denna kurs får du kunskaper i hur hållbarhetsfrågan påverkar förutsättningarna för företag och organisationer i deras förtroende- och omställningsarbete. Under 8 veckor utforskar vi hur varumärke och kommunikation kan fungera som verktyg för att driva engagemang och öka förtroende – men också för att skapa resultat för det faktiska hållbarhetsarbetet. Vi kartlägger strategiska utgångspunkter och hur man som kommunikations- eller marknadschef kan ta en tydligare position på marknaden, skapa ökad lojalitet hos kunder och konsumenter, stärka arbetsgivarvarumärket och samtidigt skapa resultat för företagets omställningsarbete.

Kursen är utformad som sammanhängande process där du som deltagare ges möjligheten att skapa en roadmap för din verksamhet genom övningar och egen analys. Utbildningen går ifrån ifrån ax till limpa. Från kartläggning och analys av organisationens nuläge, dess förutsättningar och möjligheter för att lyckas, till aktivering och budskap som skapar relevans för målgruppen.

Efter avslutad kurs hur du fått en helhetsbild av hur hållbarhetsfrågan integreras i kärnan av din verksamhet, hur du skapar en strategi för att integrera hållbarhet i varumärkesidentiteten och hur du skapar trovärdighet och relevans för olika intressenter genom relevanta budskap och rätt tonalitet.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som är kommunikations-, varumärkes- eller marknadsansvarig. Kanske har du en kombinerad roll som kommunikations- och hållbarhetschef? Och som vill förstå hur hållbarhet kan integreras i varumärkeserbjudandet och dessutom bidra till att skapa resultat för hållbarhetsarbetet.

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Tel: 08-587 550 00
Fax 08-587 550 10
www.berghs.se