Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Svetstekniker

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Skellefteå
24 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Skellefteå
svetstekniker

Svetstekniker

– Bemästra ett hantverk det gnistrar om

Det behövs svetsare idag och efter din utbildning på Astar kan du hitta jobb direkt inom verkstadsindustrin. På Astar får du en av de bästa utbildningarna som finns inom plåt och svets. Du lär dig till exempel olika svetsmetoder som MIG/MAG, TIG och MMA, ritnings-läsning, verkstadsteknik och hur stål påverkas vid bearbetning. När du utbildar dig hos oss ger vi dig frihet att studera i din egen takt och våra kunniga lärare finns alltid nära till hands. Vi har fina lokaler och avancerad verkstadsutrustning som ger dig en god arbetsmiljö.

Du lär dig också yrket på riktigt när du har praktik – APL – och de kontakter du knyter då kan ge dig jobb när du är klar. Det här yrket passar dig som är noggrann, tycker om problemlösning och är praktiskt och tekniskt lagd. För dig som vill går det även att avlägga svetsarprövning redan under utbildningen.

Utbildningen bedrivs i samarbete med T2 College.

Hur går utbildningen till?

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du gör även praktik på en arbetsplats, upp till 50 % av tiden, och får då knyta kontakter som kan leda till jobb.

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via dator eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta använder vi också läroböcker och annat utbildningsmaterial.

ASTAR är godkända av Svetskommissionen vilket innebär att vi uppfyller alla krav från International Institute of Welding (IIW) när det gäller lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem.

För mer information om Svetstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vem får söka? Behörig till vuxenutbildning är du som har slutbetyg från gymnasieskolan eller från och med 1 juli det år du fyller 20.

Kontakta skolan för mer information om hur du ansöker. 

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och ett diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Svetstekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt