Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Kock

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Nässjö
70 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad

Kock

kock

Detta program vänder sig till dig som vill bli kock! Här är utbildningen för dig som vill ha goda chanser till jobb över hela världen. Restaurangbranschen fullständigt kokar just nu, och här blir du hetast på arbetsmarknaden.

Kockutbildning

Under utbildningen blandas teoretiska moment med praktiska. Du får lära dig allt från grunder och fördjupning i kokkonst till maskin och verktygshantering på ett säkert sätt, men även råvaruhantering och hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsriktiga maträtter.

Praktik

Din APL (arbetsplatsförlagt lärande), i olika kök under utbildningen ger dig en bra kontakt med näringslivet och ger dig de där extra kunskaperna om branschen som gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden.

Kockutbildning komvux - hur går lärlingsutbildningen till?

Lärlingsutbildning innebär att du som lärling gör större delar av utbildningen på en verksam arbetsplats med en utbildad handledare.

Kurser

  • Hygien 100
  • Livsmedels- och näringskunskap 1
  • Matlagning 1 100
  • Matlagning 2
  • Matlagning 3 200
  • Matlagning 4 200
  • Service & bemötande 100
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100
  • Specialkost 100
  • Matlagning specialisering 100

Efter utbildningen

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta i både restaurangkök och storkök av olika slag. Du sätter dina egna mål och utbildningen riktas till dina egna drömmar.

För mer information om Kock, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.

Ansökan

Du söker genom att följa en länk på utbildningens hemsida. 

Nässjö kommun har löpande intag, kontakta kommunen för exakta start- och sökdatum. Du kan även kontakta ditt lokala kontor så hjälper de dig med mer information om utbildningen.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Kostnader

När du går hos Astar kan du få bidrag och lån från CSN.

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kock

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Du kanske också är intresserad av: