Fastighetsskötare - Lärlingsutbildning

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Solna
65 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Fastighetsskötare

Fastighetsskötare - Lärlingsutbildning

Här är jobbet som fastighetsskötare i fokus – med mer praktik än teori!

Här lär du dig att ta hand om miljön i och omkring en fastighet. Vardagen kan vara väldigt varierande när såväl städning, gräsklippning som att ta hand om rabatter står på agendan. Att röja snö från vägar och gator på vintern kommer även att vara en del av dina arbetsuppgifter. Under utbildningen kommer du att lära dig hantera den miljö som du ansvarar för så att fastighetens utsida bemöter de krav som hyresgästerna har.

Kontakt med människor är något som ofta förekommer och efter utbildningen arbetar du med bostäder, kontor – och industrier av olika slag. Tillsammans med grunder i VVS, värme, enklare eljobb och hur växterna påverkar och ska skötas blir du en nyckelspelare för att hyresgästen trivs och mår bra!

För mer information om Fastighetsskötare - Lärlingsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

En lärlingsutbildning innebär fyra dagar på lärlingsplats och en dag i skolan.

Utbildningen inleds med en orienteringskurs i två veckor där du får en inblick i vad yrket innebär, och därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare kommer att följa dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare på lärlingsplatsen ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

Kursinnehåll

 • Orienteringskurs för lärling 50p
 • Praktisk ellära 100p
 • Systemuppbyggnad 100p
 • Värmelära 100p
 • Elkraftteknik 100p
 • Fastighetsförvaltning 100p
 • Fastighetsservice - byggnader 100p
 • Fastighetsservice - VVS 100p
 • Luftbehandling 100p
 • Sanitetsteknik 1b 100p
 • Fastighetskommunikation 100p
 • Yttre miljö – anläggningar 100p

Examen, diplom m.m.

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen & betygen hjälper dig med högre studier!

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.

Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Reportage

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsskötare - Lärlingsutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000