Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Elektriker - Distans

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Distans, Katrineholm
75 veckor
CSN-berättigad

Elektriker - Distans

Gå en distansutbildning till Elektriker!

Den är utbildningen läser du på distans via Astar Solna Centrum, men du ansöker till utbildningen via Lärcentrum i Östersund.

I utbildningen lär dig att installera elektrisk utrustning, men också att arbeta med styrsystem och fastighetsautomation. Elektriker är ett yrke för dig som gillar variation och att hitta läsningar. Kurserna ger dig den tekniska kompetensen för att kunna göra det, inom t ex belysning, larm och övervakningssystem. * För att kunna gå vidare behöver man göra ett gymnasiearbete på 100 poäng. När det är klart och därmed 1500 poäng är klar finns möjlighet till att gå vidare mot certifiering till Elbranschens Centrala Yrkesnämnd ECY.

Du kommer efter certifiering via kunna arbeta som elektriker inom installation, service och drift.

Så går utbildningen till

Du läser utbildningen på distans med både fjärrundervisning på dagtid samt fysiska träffar i Östersund. Du gör även praktik på en arbetsplats / APL. För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi G-SUITE, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar.

Observera att de fysiska träffarna sker på plats i Östersund. För dig som bor i Katrineholm och söker utbildningen, sker de fysiska träffarna på plats i Solna C, där Astar har sin verksamhet

För mer information om Elektriker - Distans , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Förkunskaper

Du behöver ha gått klart grundskolan eller  motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Kunskaper motsvarande godkända betyg i Svenska A/1, Svenska som andraspråk A/1, Engelska A/5 och Matematik A/1a,b  eller c Kunskaper motsvarande godkända betyg i Svenska A/1, Svenska som andraspråk A/1, Engelska A/5 och Matematik A/1a,b  eller c

Kostnader

Som elev hos oss kan du ansöka om studiebidrag hos CSN. Du kan söka bidrag och lån eller enbart bidrag – läs mer på CSN:s hemsida. Tänk på att bidragsdelen varierar beroende från person till person.

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elektriker - Distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt