Om utbildningen

Chark, fisk och kött i butik
Brinner du för mat? Gillar du att möta nya människor? Vill du lära dig allt om fisk, kött, grönsaker och frukt? Då är det här utbildningen för dig!
Varför utbilda sig inom chark, fisk och kött i butik?
Under utbildningen blir du specialist på hantering och tillagning av kött, fisk och andra färskvaror. Detta gör att du efter examen kan arbeta som exempelvis delikatessansvarig eller med färskvaror i en butik. Din expertis inom kvalitetsråvaror och kundservice gör dig till en värdefull resurs i branschen.
Med en examen i ”Chark, kött och fisk i butik” får du möjlighet att arbeta med något du älskar i en bransch där kunniga medarbetare alltid efterfrågas.
Det här lär du dig
I utbildningen får du teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som är viktiga för yrkesrollen som charkuterist inom charkindustrin, eller som delikatessbiträde i delikatessbutiker, lunchrestauranger, livsmedelsbutik och storkök. Du lär dig hur du ska hantera de dagliga uppgifterna som ingår i yrket. Du lär dig även att presentera, förbereda och tillreda olika råvaror ex. ost, fisk eller ost. Tillsammans med kunskaper inom näringslära, djurets anatomi, prissättning samt vilka lagar och regler som finns inom delikatessavdelningen, får du möjlighet att utveckla förmågor inom försäljning med en känsla för smak och mat.
Det här får du på Astar
– Stora chanser till jobb.
– Lär dig genom arbetsplatsförlagd lärande (APL).
– Utveckla din yrkestalang och väx som människa.
Kommande kursstarter
Intresseanmälan
Astar AB
Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...