Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Bageri & Konditori - Lärlingsutbildning

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Norrköping, Nässjö, Stockholm
Ca 50 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Norrköping Sista ansökan
Löpande 
Nässjö
Löpande 
Ansök via din hemkommun

Videoreportage

Bageri & Konditori - Lärlingsutbildning

Läs utbildningen Bageri och konditor på AstarBageri & Konditori

– Lärlingsutbildning för dig som vill arbeta på bageri, konditori, kafé, restaurang eller i matbutik

Bageri- och konditoribranschen är på frammarsch och efterfrågan på kreativ och kunnig personal växer. Detta är utbildningen för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk med trendiga utseenden. Efter avslutad utbildning har du goda kunskaper inom både bageri och konditori och kan arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.

OBS! Kursutbudet kan skilja sig åt mellan olika kommuner.

Upplägg

Upplägget på lärlingsutbildningen är under stora delar av utbildningen fyra dagar på lärlingsplatsen och en dag i skolan. Vissa kurser genomför vi även under sammanhållna veckor i skolan. Utbildningen inleds med en två veckor lång orienteringskurs (50 poäng) som följs av en lärlingsutbildning som omfattar 1100 poäng och ca 46 veckor. En lärare från Astar kommer att följa dig under hela den praktikförlagda delen av utbildningen. Läraren kommer också att i samverkan med din handledare på lärlingsplatsen se till att du får ta del av alla delar inom utbildningen – både de teoretiska och de praktiska momenten.

Efter utbildningen

Efter avslutad lärlingsutbildning kan du arbeta som bagare eller konditor på bageri, konditori, kafé, restaurang eller i en matbutik, som har ett eget bageri. Efter några år i yrket kan du vidareutbilda dig till chefskonditor eller specialisera dig på chokladprodukter eller bröllopstårtor. Efter utbildningen finns även möjligheten att starta eget, arbeta internationellt eller fördjupa sig genom fortsatta studier på yrkeshögskola.

Så ansöker du

Grundskola eller motsvarande, med goda kunskaper i svenska/svenska som andraspråk.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Kostnader

När du studerar lärlingsutbildningen via komvux kan du få studiemedel från CSN. Möjligheten till detta finns från och med hösten det år du fyller 20.

Astar

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bageri & Konditori - Lärlingsutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar


Tel: 010-43 44 000
www.astar.se