Folkhögskoleutbildningar

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Kategori

Antal frågor

Senaste frågorna inom Folkhögskoleutbildningar

Hur man ansöker till en kurs
Hej!!

hur ansöker man om en kurs??
Svar:

Hej!

Det var en väldigt bred fråga du ställde, så jag får svara väldigt utförligt. Vi driver inga utbildningar själva, vi är en sajt som samlar information om utbildning samt marknadsför olika skolor.

Att ansöka:

Universitet/högskola: Ansökan sker på antagning.se
Vuxenutbildning/Komvux: Via din hemkommun
Folkhögskola: Direkt till skolan (på hemsidan eller via ansökningsblankett per post)
Yh/Ky-utbildningar: Direkt till skolan
Yrkesutbildningar: Direkt till skolan
Utbildningar utomlands: Direkt till skolan/utlandsförmedlaren

Här kan du läsa mer om de olika utbildningstyperna.

Vänligen
Emma

Katalog med utbildningar
Hej kostar det att beställa katalog om olika utbildningar ?
Svar:

Hej!

Studentum.se har vi samlat tusentals eftergymnasiala utbildningar. Tyvärr har vi ingen papperskatalog innehållandes olika utbildningar. Vi har dock en tidning, Studentumguiden, som vi kan skicka till dig utan kostnad om du är intresserad. Denna innehåller artiklar och intressanta reportage om utbildning.

Om du hittar en utbildning på sajten som du är intresserad av, kan du med fördel fylla i en intresseanmälan. Då kontaktar skolan dig med mer information om den specifika utbildningen samt svarar på eventuella frågor du uppgett.

Vänligen,
Emma

Grundläggande behörighet
Hej jag undrar vad som menas med "Grundläggande behörighet.". Vad innebär detta och vilka ämnen krävs för att ha en grundläggande behörighet ?
Tack!

MVH Mikael Andersson
Svar:

Hej Mikael!

Med "grundläggande behörighet" menas att man har den behörighet som krävs för att få studera på exempelvis högskola och universitet. Man får grundläggande behörighet genom att ha avslutat ett program på gymnasiet och blivit godkänd på de flesta kurserna.Viktigast är kärnämnena, det vill säga matte, svenska och engelska.

Om du inte har grundläggande behörighet, så måste du komplettera innan du kan påbörja högre studier. Kompletterar gör du enklast på kommunal vuxenutbildning (komvux) eller på folkhögskola.

Det finns också något som heter "särskild behörighet". Detta handlar oftast om att du måste ha läst vissa specifika gymnasiekurser. Men det kan också innebära krav på arbetslivserfarenhet eller att du redan har läst en annan, mer grundläggande utbildning på högskolan.

Jag hoppas att jag var tydlig nog i mitt svar!

Vänliga hälsningar,
Emma


Annonser