Hur lång tid tar det att läsa matematik 3b?

25 mar 2014
FRÅGA
Hej! Jag vill läsa till matte 3b för att få behörighet inför en utbildning som börjar till hösten. Hur lång tid brukar man rekommendera för att läsa en matematik 3b-kurs ungefär? Har förstått det så att det är 19 juni som är sista examinationsdatum för att kunna tillgodoräkna sig betyget inför hösten.

Svar:

25 mar 2014

Hejsan!

Det stämmer att dina betyg måste vara inskickade innan den 19 juni för att antagning.se ska hinna registrera dina betyg före urvalet. Tänk på att posten ibland tar några dagar och var inte ute i sista sekund.

Möjligheten finns att läsa kursen hos vuxenutbildningen i din hemkommun eller (om du inte behöver lärarhjälp) tenta av kursen genom att göra en prövning (detta mot en kostnad på 500 kr). Då läser du i din egen takt och skriver prov när du känner dig säker.

Börja med att kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun och be att få tala med en studie- och yrkesvägledare för att få hjälp med din ansökan och lägga upp en individuell studieplan.

Läs mer om studier på komvux här.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in