Finns inte Matte D att läsa på komvux?

16 aug 2013
FRÅGA
Jag har just gått ut gymnasiet med 2450 poäng av 2500. Det vill säga att jag saknar 50 poäng, jag saknar dom för att jag fick IG i Mattematik D. Och jag vill fixa mitt IG.

Men när jag ska lägga till Matte D i min personliga kursplan märker jag att Matte D inte finns bland komvux kurserna, vilket den ska enligt min dåvarande studievägledare på Thorildsplans gymnasium ska.

Hon hävdar att man ska ha möjligheten att studera matte D på komvux fram till åtminstone år 2015. Så Det jag undrar är ifall Matte D finns att läsa på komvux? Om den inte finns, vilken 50 poängs matte kurs motsvarar Matte D?

Svar:

23 aug 2013

Hej!

Under 2011 infördes gymnasiereformen GY11, vilket bland annat innebar att gymnasiekurserna bytte namn. Kan det kanske vara därför du inte hittar Matematik D som idag heter Matematik 4

Matematik D eller Matematik 4 som kursen heter idag är 100 poäng och det var den även förut.

Prata med vuxenutbildningen i din hemkommun och hör med dem. Har dem inte denna kurs kanske de kan köpa in den från någon annan utbildningsanordnare som har den?

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in