Kan jag tenta av Matte E?

27 feb 2013
FRÅGA
Hej jag behöver betyg i MaE eftersom jag tänkt söka en utbildning till hörstterminen. Jag har betyg i A-D och F sen tidigare. Jag är ganska säker på att jag skulle kunna "tenta av" den om jag hade möjlighet att skriva ett prov idag. Hur kan jag snabbast skaffa betyg i ämnet? Jag skulle verkligen behöva komma in på programmet i år!

MVH
Alf Stenbrunn

Svar:

16 maj 2013

Hej Alf!

Om du vill studera gymnasieämnen är det vuxenutbildningen i din hemkommun du ska kontakta. Om du vill studera på distans hemifrån brukar det gå att lösa; komvuxstudier är ganska flexibla och individuellt anpassade. Men det kan se olika ut från kommun till kommun. Jag tycker du ska kontakta din kommun och be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så får du stöd och hjälp!

Ett annat alternativ är att göra en prövning i det ämne du vill ha betyg i. En prövning innebär att du på egen hand läser in en kurs enligt kursplan och tentar - i de flesta fall både skriftligt och muntligt. Även detta kan du prata med din hemkommun om.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar med komvux och prövningar.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in