Göra en prövning på distans?

23 jan 2013
FRÅGA
Hej jag heter ivanka och befinner mig för tillfället i Australien och jobbar. Jag vill söka till universitet i höst (i sverige) och skulle gärna vilja plugga upp två-tre ämnen nu i vår men har ingen möjlighet att komma till Sverige och göra proven man måste göra och betala för i slutet. Så min fråga är , skulle jag kunna plugga upp tex min engelska A och B här borta med böcker som min mamma skickar hit till mig och göra ett sådant 500kr prov på distans på något sätt eller isåfall kunna göra det i juni när jag kommer hem om det inte är för sent att skicka de nya betygen till universiteten då? Tacksam för all hjälp!

Svar:

23 jan 2013

Hej Ivanka!

Jag är osäker på om man kan göra en prövning på distans. Bor du nära svenska ambassaden kan du kanske göra provet via dem, men då måste du ordna allt själv. Kontakta kommunen som genomför provet, få ett rum på ambassaden mm.

Just när det gäller prövningar så är man inte bunden till sin hemkommun, en prövning kan du göra i vilken kommun som helst. Så du kan höra av dig till olika kommuner och se om de har ett datum som passar dig. Förslagsvis angränsande kommuner till din hemkommun. 

Men om du läser kurserna på distans så bör ju även proven ges på distans? Hör av dig till din hemkommun och hör vilka alternativ som finns. Skulle de inte bevilja kurserna kan du även köpa in dem själv via en privat utbildningssamordnare. De kostar runt 2000 - 3000 kr styck. 

Här kan du läsa mer om hur det är att studera på Komvux. 

Lycka till!

Vänligen, Sanna Everskog
Informatör, Stuentum 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in