Läsa på svenskt komvux när jag bor i Oslo?

17 jan 2013
FRÅGA
Hej, jag undrar om jag kan studera Matematik B som det var när jag gick ut skolan 2005, nu finns det ju matematik 1a, 1b ,2a, 2b osv, om jag vill bara ha så jag kan studera vidare på högskolan vilken söker jag på då? Och jag bor i Norge skall sägas går detta bra? Jag har nämligen tänkt att söka till Key account managment i Oslo och behöver då bara Matematik B som jag inte fick i skolan :/ Tack på förhand då jag återigen har fått intresse och vet vad jag vill efter år från skolan :)

Svar:

08 aug 2013

Hej Dennis!

Då detta är en gymnasial kurs som du vill läsa i vuxen ålder måste du gå via komvux. Det går bra att bo och arbeta i vilket som helst av de nordiska länderna och ändå studera på Komvux i Sverige. Både för svenska medborgare och nordiska medborgare.

Jag skulle rekommendera dig att kontakta Komvux, förslagsvis i din hemkommun i Sverige, för att få vägledning med vilken kurs du behöver läsa. Matematik B har ersatts och heter idag Matematik 2a eller 2b, beroende på inriktning.

Stort lycka till med dina studier!

Vänligen, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in