Visa komvuxutbildningar.se som: Mobil

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. Lärarna är proffsiga och har långa, och fortfarande aktiva, karriärer inom de ämnesområden som de undervisar i. De har även sköna personligheter som verkligen kan inspirera och utmana på samma gång.

Annika läste en utbildning på SverigehälsanVarför valde du att utbilda dig till Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning?
– Jag hade länge funderat på att göra ett karriärdrag och byta yrkesinriktning då jag varit anställd hos samma arbetsgivare så länge att jag hunnit få medalj. Det var dock inte stundens ingivelse att jag valde att satsa på hälsa och friskvård, fast det är långt ifrån det jag pysslade med innan. Mitt intresse för träning och livsstil har alltid funnits och vid sidan av mitt tidigare arbete har jag på fritiden tränat barn och vuxna i flera idrotter.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser/läste ni och hur arbetar ni?
– Friskvårdsterapeututbildningen passade mig utmärkt eftersom den pågår under ett helt år och det är ungefär ett utbildningsblock i månaden om tre heldagar. Det gick att kombinera till viss del med förvärvarbete. Mellan utbildningsblocken hade vi mycket givande gruppmöten där vi med olika frågeställningar skulle diskutera det vi lärt oss under blocken eller reflektera över någon läst kurslitteratur. Praktiken ordnade och planerade jag noga för att få komma in på flera tilltänkta arbetsplatser och på så sätt skapa många nyttiga kontakter. Jag arbetar nu på en av de arbetsplatserna som jag gjorde praktik på.

Hur är lärarna, lokalerna och klassen?
– Lärarna på Sverigehälsan är proffsiga. De vet vad de pratar om och har alla lång och fortfarande aktiv karriär inom de ämnesområden som de undervisar i. Förutom gedigen kunskapsmässig bakgrund är de sköna personligheter som verkligen kan inspirera och utmana på samma gång. Det var mycket kul att sitta i skolbänken igen. Lokalerna är fräscha och ändamålsenliga. I min klass kom studenterna från hela Sverige och alla – fast vi hade så olika bakgrund – hade ett intresse för friskvård. Deltar du i en sådan här utbildning gör du även en egen inre resa men också en resa med dina klasskamrater. Jag trivdes i min klass och vi hade en fin sammanhållning.

Vilka karriärmöjligheter fanns efter examen?
– Efter min examen på Sverigehälsan fick jag direkt jobb på en av arbetsplatserna där jag praktiserat. Det känns bra att få arbetslivserfarenhet inom min nya bransch. Jag är även mer aktiv där jag tidigare bara haft uppdrag på min fritid. Jag håller fler tennis- och basketträningar. När jag blivit tillfrågad om jag vill hålla föredrag så har jag tackat ja – allt för att bli så varm i kläderna som möjligt när jag får prata om t.ex. kost eller motivation. Det har också lett till flera nya uppdrag. Jag ser karriärmöjligheterna inom räckhåll.

Vilket är ditt drömjobb?
– Mitt drömjobb är att få både praktiskt och teoretiskt handleda människor till att själva vilja upprätthålla en sund livsstil. Jag tycker mig se en arbetsplats där jag är en del i ett sammanhang, där det finns andra yrkeskategorier som också strävar åt det hållet – kanske en företagshälsovård?!

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?
– Jag skulle gärna vilja gå ytterligare en ettårig kurs i KBT som Sverigehälsan ger. Den kursen har samma upplägg med utbildningsblock ungefär en gång i månaden som den kursen jag gått.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?
– Vi hade en kurs där vi skulle göra någon form av projektarbete. Jag hade en idé och jobbade hårt i både med- och motgångar för att verkligen kunna genomföra och inte bara planera en föreläsningsserie om medveten hälsa för ungdomar. När jag hade redovisat, var klar och godkänd med mitt projektarbete så råkade jag av en tillfällighet se på kommunens hemsida att det fanns projektpengar att söka för olika uppdrag. Jag ansökte och projektet blev beviljat. Hur kul var inte det?! Nu har jag kört fyra omgångar till med träffar för ungdomar där vi pratar om hälsa, fysisk aktivitet och kost.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?
– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen.

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?
– Låt studierna ta tid. Frigör det utrymme du behöver för att hinna läsa men också hinna känna att du förankrar kunskapen i dig.Läs mer om Sverigehälsan

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sverigehälsan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in