Visar 1-20 av 29 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 29 träffar
1
2

Mer om Komvuxutbildning till undersköterska

Komvuxutbildning undersköterskaAtt läsa en komvuxutbildning till undersköterska

Du som vill läsa en utbildning till undersköterska ska kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är genom dem du söker och där finns studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig. För att bli undersköterska ska du gå vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en motsvarande vuxenutbildning till undersköterska.

Kontakta din kommun för ansökan

En utbildning på komvux motsvarar den som du får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna. På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en studie och yrkesvägledare på Vuxenutbildningen. Studie- och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under din studietid.

Att arbeta som undersköterska

Som undersköterska jobbar du nära patienterna och hjälper dem med uppgifter de inte klarar själva. Du dokumenterar patienternas tillstånd och de åtgärder som utförs. Precis som all annan personal inom sjukvården har du tystnadsplikt.

Potentiella arbetsplatser för undersköterskor är:

  • Akutsjukvården
  • Sjukhusens vårdavdelningar
  • Vårdcentraler
  • Inom den psykiatriska vården
  • Hemtjänsten
  • Särskilda boenden för äldre
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in