Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
1
2

En snävare definition av pedagogik är att det är läran om undervisningen i ett sociologiskt eller kulturellt perspektiv. En pedagogisk kunskap är relevant för verksamhet såväl inom samhällets institutioner, lärosäten samt inom näringslivets olika områden. Det finns många olika förgreningar inom det pedagogiska ämnet.

I och med att pedagogik i sig är så stort har inriktningarna anpassats både efter hur arbetsmarknaden förändras men också för att nå så många intressenter som möjligt.

Att jobba som fritidspedagog är väldigt populärt. Som fritidspedagog får du framförallt arbeta med barn som är 6 - 12 år, men kan också arbeta med de äldre barnen/ungdomarna i grundskola och gymnasieskola.

Du kommer som fritidspedagog bland annat att arbeta för att stödja barnens utveckling, samt ge barnen möjlighet till olika fritidsaktiviteter, som att snickra, måla, spela teater eller idrotta men också att umgås med kamrater.

Inriktningarna inom pedagogiken är många och det är bara du som kan välja den som passar dig och dina intressen bäst.

Studera Pedagogik på Komvux

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.

På komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.

I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare.Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna. Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din hemkommun om du vill läsa på komvux eller vuxenutbildning.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in