Språkkurser och språkresor utomlands

Åk på en språkresa eller språkkurs

Åk på en språkresa eller språkkurs

Att åka på en språkresa eller språkkurs utomlands är en otrolig erfarenhet. Att ha med sig ett extra språk i framtiden slår högt hos framtida arbetsgivare och förbereder dig också för ett arbete på en internationell marknad. Vi har samlat några av de vanligaste frågorna angående språkresor och språkkurser här

Här hittar du enkelt information om de främsta språkresearrangörerna samt de mest populära destinationerna och du kan enkelt beställa hem kataloger och ansökningshandlingar.

Välj land eller språk med hjälp av kartan eller klicka på flaggorna för att komma till den språkresearrangör som är kopplade till respektive land.

Klicka här för mer information

Kategori
Språkutbildning / Volontärresor
Ort
Sök

Välj plats:

 

Språkkurser

Längd på språkresa

Längden på språkresorna varierar beroende på vilken arrangör du åker med, men kan vara allt från en vecka upp till 20 veckor långa.

Åldersgräns på språkresa

En del språkresearrangörer har språkresor och språkkurser för ungdomar så unga som 8-10 år. Men normalt måste du ha fyllt 18 för att få åka på en språkresa. Vilka regler som gäller får du reda på av den språkresearrangör du väljer att åka med.

Förkunskaper inför språkresa

Det krävs inga förkunskaper för att åka på en språkresa. Du lär dig språket under utbildningen. Innan du börjar dina studier får du genomgå ett språktest så att du hamnar i den klass som är bäst anpassad efter dina förkunskaper. Det finns språkresor som är anpassade för nybörjare såväl som de som ligger på en mer avancerad nivå.

Hur många går det i klassen?

Storleken på klasserna brukar som regel vara relativt små på cirka 10-20 personer. Eftersom skolorna är internationella blandas klasserna med människor från hela världen.

Boende under språkresa

Boende sker antingen i värdfamilj eller om språkresearrangören erbjuder annan typ av boende. Boende i värdfamilj är ett bra val om du verkligen vill träna på språket. Många väljer också att dela lägenhet med andra studenter. Om du är intresserad av att träffa nya människor under din språkresa kan detta vara ett utmärkt alternativ.

Kostnader och finansiering av språkresa

Kostnaden för att åka på språkresa skiljer sig mellan de olika språkresearrangörerna. För att få rätt information vänligen kontakta den språkresearrangör du är intresserad att åka med. Vissa språkresor och språkutbildningar är CSN-berättigade.

Det är Högskoleverket som bestämmer vilka skolor och utbildningar som är godkända för studiemedel och studielån. Språket ska ha officiell status i studielandet, och europeiska språk läser du i Europa. För studier inom EU räcker det att du studerar i minst tre veckor. Inom EU kan du även få studiemedel för deltidsstudier på 50 och 75 procent. För att få studiemedel för studier utanför EU måste du studera på heltid i minst 13 veckor. Du kan kombinera kortare kurser i samma land för att komma upp i 13 veckor.

Flera regler som gäller för språkstudier kan du hitta på CSN:s hemsida. För dig som hellre vill söka ett stipendium för dina språkstudier finns även den möjligheten. På nätet finns många bra stipendiesajter där du kan få hjälp att gå till väga med din sökning.

Du kanske också är intresserad av:

Sanna åkte på utbyte utomlands

Publicerad: 2014-05-27

Efter ett år som utbytesstudent i Mexiko City blev Sanna oändligt många minnen, vänner och erfarenheter rikare.
– Jag lärde mig ett nytt språk och fick vänner för livet. Jag är verkligen glad att jag tog chansen och vågade åka!

Läs mer

Erasmus

Publicerad: 2014-05-27

Erasmus är en del i ett program för livslångt lärande som riktar sig mot högre utbildning. Genom Erasmus finns stora möjligheter för dig som studerar på högskola och universitet att göra utbyte eller praktik i Europa utan att du behöver betala någon terminsavgift.

Läkarstudier utomlands

Publicerad: 2014-12-12

Allt fler svenska studenter uppfyller sina drömmar genom läkarstudier utomlands.En anledning till att allt fler söker sig till ett annat land är de höga intagningskraven på läkarutbildningarna i Sverige men till saken hör också att studier till läkare utomlands är likvärdig med en svensk läkarutbildning.